Vader deelt: ‘We kregen een lesje Menstruatie Voor Minkukels’

vader menstruatie

‘Ik wil dat mijn stiefdochter haar menstruatieproducten verbergt’

Levi* is onlangs bij zijn tweede vrouw, Ingrid, ingetrokken, en woont nu onder één dak met drie zoons en zijn stiefdochter Marja. Met vier pubers onder één dak gaat dat naar omstandigheden allemaal hartstikke goed. Maar onenigheid over Marja’s menstruatieproducten escaleert naar een ruzie, en ook op Reddit krijgt de man ervan langs als hij om advies vraagt. Niet veel later deelt de stiefvader een hilarische conclusie aan het menstruatie-verhaal.

Samenwonen

Levi legt kort uit hoe de vork in de steel zit met zijn familie. Ze wonen inmiddels een halfjaar met z’n allen onder één dak: Levi, Ingrid, zijn drie zoons van achttien, zestien en vijftien, en zijn twintigjarige stiefdochter Marja.

“Marja is een topmeid. Ze is een goede invloed op m’n zoons en ik vind haar leuk om mee in één huis te wonen”, legt de trotse stiefpapa uit. Maar de beslissing van Marja en Ingrid om hun huis te verkopen en bij het mannenhuishouden in te trekken, vergt wel wat aanpassingsvermogen.

Menstruatieproducten

Zo klaagt Levi’s oudste zoon over de menstruatieproducten van Marja in een gedeelde afvalbak. Ook al gooit Marja ze netjes weg in hun verpakking en heeft de afvalbak een deksel: Levi’s zonen vinden de menstruatieproducten van hun stiefzus maar vies. Levi gaat hierop het gesprek met Marja aan. Hij schrijft: “Ik stelde voor dat ze haar maandverband en menstruatieproducten vanaf nu doorspoelt of extra verpakt in een plastic zak voor ze ze weggooit.”

Marja wil daar echter niets van weten en slaat terug: “Ze zei dat dat doorspoelen niet mogelijk is en dat extra plastic slecht is voor het milieu. Bovendien stelde ze dat dat een ‘brutale vraag’ was voor iemand die ‘uithaart als een gorilla’ met ‘drie remsporen achterlatende zonen’. Ik noemde haar een smeerlap en zei dat het mijn huis en dus mijn regels zijn.” Oei!

Reacties

Levi ontdekt tot zijn grote verrassing dat ook zijn vrouw het probleem niet zo ziet. “Ze zei dat ik me belachelijk gedroeg”, deelt hij op Reddit. En hoewel hij met zijn bericht op het populaire forum op sympathie had gerekend, komt hij ook hier bedrogen uit. In de reacties regent het namelijk kritiek op de vader.

“Sorry, wat? Ik ben een man en dit is bizar. Leer jezelf en je zonen om betere mannen te worden en accepteer dat menstruatie een natuurlijk proces is”, schrijft iemand. “Ga het gesprek eens aan met je zoons, in plaats van een vrouw het kwalijk te nemen dat ze menstrueert”, deelt een ander.

Hilarische update

Er kan veel gebeuren in korte tijd, blijkt maar weer. Zo deelt Levi een paar uur later een update. “Ingrid en Marja hebben mij en m’n zoons bij elkaar geroepen in de woonkamer, en ze hadden een lesje ‘Menstrueren Voor Minkukels’ voor ons bedacht – met Powerpoint-presentatie en al!” schrijft hij.

Uiteindelijk heeft de ruzie het gezin alleen maar dichter bij elkaar gebracht. “Het was fantastisch. Ze hadden een hele quiz erbij gemaakt. Mijn zoons en ik hebben een hoop geleerd, en onze excuses aan Marja aangeboden.” Eind goed, al goed!

Lees ook: ‘Had ik mijn zoon strenger moeten aanpakken toen hij zijn zusje belachelijk maakte om haar menstruatie?’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Sora Shimazaki