Heftig: vader zette zijn dochter uit huis vanwege zwangerschap

vader dochter zwanger

‘Ik vertelde mijn dochter dat ze negen maanden de tijd had om te verhuizen’

Lucas* begeeft zich in een lastige situatie. Zijn 25-jarige dochter is zwanger. Hartikke leuk zou je denken, maar Lucas denkt daar anders over. Zijn dochter is alleenstaand en woont nog thuis. Lucas wil absoluut geen baby in huis en besloot daarom zijn dochter uit huis te zetten. Heftig! Op het forum Reddit deelt de vader zijn verhaal.

Net afgestudeerd

“Mijn dochter heeft altijd kinderen gewild”, vertelt Lucas op het forum. “Ze is daar ook helemaal het type voor. Ik had alleen niet verwacht dat ze op deze leeftijd al zwanger zou raken. Ik had gedacht dat ze minstens tot haar dertigste zou wachten. Ze is net afgestudeerd aan een masteropleiding en is pas aan haar eerste, goedbetaalde baan begonnen.” Om goed te kunnen sparen voor een eigen huis woont Lucas’ dochter nog thuis.

Opa

De zwangerschap diende zich echter vijf jaar eerder aan dan verwacht. Lucas had het dan ook niet zien aankomen. “Laatst kwam mijn dochter met een cadeau aanzetten. Het was een ingelijste echo met de tekst ‘opa’. Ik was stomverbaasd en vroeg hoe dat kon.” Lucas’ dochter is lesbisch, waardoor het lastiger is om zwanger te worden. “Ze zei dat ze online een spermadonor had gevonden. Via een app kun je mannen vinden die gratis of tegen een lage prijs sperma doneren.” De mannen die hun zaad afstaan via de app zijn allemaal getest op soa’s. Een hele opluchting voor Lucas. “Mijn dochter heeft via die app een donor gevonden en is zwanger geraakt.”

Huis te klein

Maar nu komt het probleem: Lucas vindt dat hun huis te klein is. “Wij hebben drie kamers in huis, een voor mijn dochter, een kamer voor mijn vrouw en mij en een kamer die als kantoor dient.” Natuurlijk stond Lucas niet alleen voor dit dilemma. Hij heeft er goed over gesproken met zijn vrouw, maar ze waren het erover eens dat het niet ideaal was. “Ik vertelde mijn dochter dat ze negen maanden de tijd had om te verhuizen.”

Expres zwanger

“Natuurlijk zullen we haar overal in steunen, maar ik wil hier geen baby in huis.” De boodschap kwam hard binnen bij zijn dochter. Ze probeerde de boel dan ook te redden door aan te bieden haar kamer met de baby te delen. Maar daar kwam niks van in bij Lucas. “Ze had niet moeten proberen om zwanger te worden, terwijl ze nog bij haar ouders woont. Als het een ‘ongelukje’ was geweest was ik nog meer bereid geweest haar te helpen, maar ze deed het expres. Ze kan de huur prima betalen, ze wil gewoon geld besparen door bij ons te wonen.”

Juist gehandeld?

Lucas’ dochter brak in tranen uit toen ze de boodschap van haar vader te horen kreeg. Ze dacht dat haar ouders blij zouden zijn met het nieuws. Sindsdien heeft Lucas zijn dochter niet meer gesproken. Nu vraagt hij zich af of hij juist gehandeld heeft. Wat zou jij doen in Lucas’ situatie?

* Lucas is niet de echte naam van de vader. Op het forum deelt hij zijn verhaal onder de naam u/hofyym.

Lees ook: Jonge vrouw vertelt: ‘Mijn moeder vindt het zelfzuchtig dat ik geen kinderen wil’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels