Goed om te weten: van déze vakantie worden we het gelukkigst

Ben jij het ermee eens?

Op vakantie gaan: het is iets waar we het hele jaar naar uitkijken. Op vakantie zijn we pas écht gelukkig. We zijn vrij, hoeven en moeten niets en vertrekken vaak naar een klimaat waarin we ons optimaal voelen. 

En er is één soort vakantie waar we het meest gelukkig van worden

Cruise
Uit een onderzoek dat werd gepubliceerd in the International Journal of Tourism Research is gebleken dat mensen het meest gelukkig worden van een cruise. Bij het onderzoek werd aan 600 mensen gevraagd een vragenlijst in te vullen. Onder andere werd gevraagd van welk soort vakantie de mensen op korte en lange termijn het gelukkigst worden. Uit de resultaten bleek dat de cruise met stip op nummer één staat.

Zorgeloos
Maar waarom worden we dan zo gelukkig van een cruise? Volgens de onderzoekers is het een hele logische uitkomst, aangezien je met een cruise op veel verschillende plekken komt en je daardoor veel nieuwe dingen kunt zien. Daarnaast hebben we op een cruise maar weinig zorgen; alle bestemmingen staan vooraf vast en wanneer we ons op zee bevinden kunnen we niet echt ergens naartoe en hoeven we geen beslissingen te maken over wat we gaan doen of waar we gaan eten. Geheel zorgeloos dus.

Lees ook: Om déze redenen moet je per direct een vakantie met je zus boeken!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels