Dit is de top 10 van populairste vakantielanden onder Nederlandse vakantiegangers

vakantielanden

Ga jij naar een van deze vakantielanden?

Hoewel er in diverse landen al een zwarte zaterdag is geweest, hebben velen nog een vakantie in het vooruitzicht. De een gaat op vakantie in eigen land en weer een ander zoekt de zon op in Zuid-Frankrijk. De een gaat bovendien graag naar een toeristische bestemming en weer een ander zoekt liever de rust op. Wil jij naar een plek waar je veel Nederlanders kunt tegengekomen of wil jij juist naar een plek waar je weinig Nederlanders tegenkomt? Doe hier dan je voordeel mee: dit zijn de populairste vakantielanden van Nederlanders.

Croissants eten in de hoofdstad van Frankrijk, wijn proeven in Toscane of op het strand liggen in Ibiza; iedereen viert weer vakantie op een andere manier. De een gaat liever naar een ver land en weer een ander gaat het liefst met de caravan naar Zeeland. Waar kom je de meute tegen en waar kun je ze juist mijden? HomeToGo nam onder de loep wat deze zomer de populairste vakantiebestemmingen zijn.

Analyse vakantiebestemmingen 2018

Door middel van het analyseren van de zoekopdrachten en boekingsaanvragen van deze zomer van Nederlandse vakantiegangers, kon de zoekmachine achterhalen wat de populairste vakantiebestemmingen zijn. Uit de analyse kwam naar voren dat Spanje, Italië en Frankrijk de populairste vakantielanden zijn voor de zomervakantie van 2018.

Top 10

10. Griekenland

9. Slovenië

8. Duitsland

7. Portugal

6. Oostenrijk

5. Kroatië

4. Nederland

3. Spanje

2. Italië

1. Frankrijk

Populairste vakantieregio’s

Ook weet HomeToGo dat we massaal naar plekken trekken die dichtbij het water zijn. ‘Dat blijkt uit de populaire vakantieregio’s met de meeste zoekacties op HomeToGo’, vermeldt de website. Op nummer één pronkt Zeeland, nummer twee wordt ingenomen door de Ardennen en op de derde plaats staat Mallorca.

Lees ook: Deze 5 tips zorgen ervoor dat je slanker lijkt in je bikini

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: HomeToGo | Beeld: Pexels