Valt jouw iPhone ook uit bij 25%? Zo verhelp je dit euvel!

Dat ding hoort toch niet uit te vallen wanneer je nog een kwart van je batterij hebt?

Echt veel batterij heb je niet meer als je iPhone nog maar 25 procent heeft, maar het ding hoort ook niet uit te vallen wanneer je telefoon nog voor een kwart voorzien is van energie. Maar waarom valt-ie dan alsnog uit?

De een zegt dat het om een foutje in het systeem gaat en de ander beweert dat Apple dit zo heeft geïnstalleerd zodat je eerder denkt dat je telefoon toe is aan vervanging en dan – pingping – een nieuwe telefoon koopt. Maar dat is helemaal niet nodig. Er is namelijk een simpel trucje om te voorkomen dat hij uitvalt bij 25 procent batterij.

De oorzaak waarom je telefoon uitvalt, komt waarschijnlijk door de apps op je telefoon. Dit zijn apps die je telefoon het snelst leegzuigen. Bij je batterij-instellingen kun je zien welke apps, ook wanneer je ze niet gebruikt, het meeste batterij nodig hebben. Vaak is Facebook hierbij de boosdoener. Je kunt de app dan verwijderen, maar wie altijd up-to-date wil zijn, vindt deze optie waarschijnlijk niet zo aantrekkelijk. Gelukkig is er nog een manier om dit euvel te voorkomen.

Is je telefoon weer uitgevallen bij 25 procent? Zet je telefoon daarna eerst aan en laat ‘m daarna volledig leeglopen. Ga bijvoorbeeld even Netflixen, dan is-ie zo leeg. Laat je telefoon daarna uit en laadt de batterij op tot je telefoon weer 100 procent heeft. Hierna moet je je iPhone resetten. Maak je geen zorgen, hierbij gaat niets verloren. Je doet dit resetten door tegelijkertijd je vergrendel- en home-knop ingedrukt te houden. Volg daarna de instructies. Zodra je telefoon daarna weer aan is, hoort hij het weer naar behoren te doen.

Verder lezen? Bekijk dan ook:

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Lad Bible |  Beeld: Pexels