Waarom je iPhone uitvalt bij een batterijpercentage van 25 procent

iPhone

Gelukkig kun je dit euvel makkelijk verhelpen

Echt veel batterij heb je niet meer als je iPhone nog maar 25 procent heeft, maar je GSM hoort ook niet uit te vallen wanneer je telefoon nog voor een kwart voorzien is van energie. Dus waarom valt-ie dan alsnog uit?

Verschillende redenen

De een zegt dat het om een foutje in het systeem gaat en de ander beweert dat Apple dit zo heeft geïnstalleerd zodat je eerder denkt dat je telefoon toe is aan vervanging en dan – pingping – een nieuwe telefoon koopt. Maar dat is helemaal niet nodig. Er is namelijk een simpel trucje om te voorkomen dat hij uitvalt bij 25 procent batterij.

Apps op je telefoon

De oorzaak waarom je telefoon uitvalt, komt waarschijnlijk door de apps op je telefoon. Dit zijn apps die je telefoon het snelst leegzuigen. Bij je batterij-instellingen kun je zien welke apps, ook wanneer je ze niet gebruikt, het meeste batterij nodig hebben. Vaak is Facebook hierbij de boosdoener. Je kunt de app dan verwijderen, maar wie altijd up-to-date wil zijn, vindt deze optie waarschijnlijk niet zo aantrekkelijk. Gelukkig is er nog een manier om dit euvel te voorkomen.

Trucje

Is je telefoon weer uitgevallen bij 25 procent? Zet je telefoon daarna eerst aan en laat ‘m daarna volledig leeglopen. Ga bijvoorbeeld even Netflixen, dan is-ie zo leeg. Laat je telefoon daarna uit en laadt de batterij op tot je telefoon weer 100 procent heeft. Hierna moet je je iPhone resetten. Maak je geen zorgen, hierbij gaat niets verloren. Je doet dit resetten bij de iets oudere iPhones door tegelijkertijd je vergrendel- en home-knop ingedrukt te houden. Volg daarna de instructies. Zodra je telefoon daarna weer aan is, hoort hij het weer naar behoren te doen.

Lees ook: Niet meer doen: dít is de gevaarlijkste plek in huis om je telefoon op te laden

Bron: Lad Bible |  Beeld: Pexels