Vegan bruid: ‘Mijn oom weigert naar mijn bruiloft te komen, omdat er enkel vegan eten zal zijn’

vegan bruiloft

De vrouw vraagt zich af waarom haar oom zich op háár bijzondere dag niet wil schikken: ‘Het is maar één maaltijd’

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven en juist op die dag mag je lekker aan je eigen wensen denken. Melissa en haar toekomstige man zijn beiden vegan en willen hun gasten op hun trouwdag graag alleen maar veganistisch eten voorschotelen. Hun wens stuitte echter op veel onbegrip.

Vegan menu op de bruiloft

“Mijn verloofde en ik zijn beiden veganist en gaan volgend jaar in juni trouwen”, schrijft Melissa op het Reddit-forum. “We willen graag vegan food serveren op onze trouwdag en op onze trouwuitnodigingen vermeldden we duidelijk dat het eten vegan zal zijn.” Omdat men vandaag de dag nog weleens een voedselintolerantie heeft, vroegen de bruid en bruidegom aan hun gasten of ze specifieke dieetwensen door wilden geven.

Oom wil niet vegan eten

“In de uitnodiging stond duidelijk dat mensen met intoleranties zich geen zorgen hoefden te maken om het eten.” Vlak nadat de uitnodigingen waren verstuurd, kreeg Melissa een telefoontjes van haar tante. “Ze belde om te zeggen dat mijn oom geen vegan eten wil eten. Hij wil per se vlees. Niet omdat hij niet tegen veganistisch eten kan, maar simpelweg om ‘culturele’ redenen.” 

Boze reacties

“Mijn toekomstige en ik oordelen niet over mensen die wel vlees eten, maar op onze speciale dag willen we graag alleen maar veganistisch eten serveren. Andere gasten lieten weten dat ze alleen koolhydraatarm voedsel eten en onze cateraar gaat ervoor zorgen dat zij vegan en koolhydraatarm eten krijgen. Nadat mijn tante hoorde dat we met hen rekening houden, belde ze boos op met de vraag waarom mijn oom dan geen vlees kan krijgen.”

Eén maaltijd maar

De bruid wilde niet instemmen met de voedselwensen van haar oom. “Het menu bestaat uit dingen die hij SOWIESO eet, zoals groente en noten. Dus waarom is het voor hem zo’n ding om één maaltijd geen vlees te eten?” De gemoederen tussen de bruid en haar tante lopen inmiddels hoog op: “Mijn tante spreekt nu niet meer met me. Ik snap dat veganisme niet voor iedereen aantrekkelijk is, maar het gaat maar om één maaltijd die ook nog eens gratis is. Ik wil geen irritante vegan zijn, maar het gaat maar om een enkele maaltijd in hun hele leven.” De vrouw vraagt zich dan ook af of het te veel gevraagd is om van haar oom te verwachten dat hij een keertje vegan eet.

Wat vind jij? Moet Melissa haar oom toch maar gewoon vlees voorschotelen of mag ze op haar eigen bruiloft zelf bepalen wat haar gasten eten?

*Melissa is niet de echte naam van de vrouw. Op Reddit deed ze haar verhaal onder de naam vegwedding. 

Lees ook: Vrouw vertelt openhartig: ‘Mijn verloofde annuleerde onze bruiloft per sms’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Alasdair Elmes