Goed om te weten: zo spot je verborgen camera’s in een hotel of Airbnb

verborgen camera's

Je wilt er niet aan denken, maar het komt steeds vaker voor

Wanneer je een hotel boekt of een fijn weekje weg wilt naar een Airbnb, dan is het laatste waar je aan wilt denken wel of er stiekem iemand met je meekijkt. Toch gebeurt het regelmatig. Camera’s worden steeds kleiner en lastiger te spotten, en louche kamereigenaren kunnen zo met verborgen camera’s precies vastleggen wat je doet. Gelukkig is er een oplossing!

Verborgen camera’s

Wanneer jij fijn in je hotelbubbelbad de boel de boel laat zijn, of met je geliefde in de bruidssuite het bed induikt, dan verwacht je natuurlijk dat zo’n intiem moment privé blijft. Maar soms installeren malafide eigenaren van hotels of Airbnbs verborgen camera’s. Sommigen zullen claimen dat dit bedoeld is voor de veiligheid, maar anderen zetten dit soort apparaatjes in om hun voyeuristische trekjes te bevredigen. Yikes! Gelukkig kun je ze makkelijk spotten. Op TikTok legt security-expert Marcus Hutchins precies uit hoe.

Lampje

De oplossing heb je waarschijnlijk al in je broekzak. Een simpele zaklamp, zoals die op je telefoon, doet namelijk wonderen. In de video laat Hutchins zien dat een ogenschijnlijk simpele digitale wekker namelijk een nare verrassing verhult: achter het donkere glas komt namelijk een flinke lens tevoorschijn wanneer hij er een licht op schijnt. Hij geeft ook de tip om plekken te checken vanuit waar iemand de kamer in zou kunnen kijken: een brandalarm geeft bijvoorbeeld een mooi overzichtsbeeld van bovenaf voor iemand met nare bedoelingen. Ook gaatjes in muren zouden zomaar een camera kunnen verhullen. Al zijn tips zie je in de video hieronder!

@malwaretech

Reply to @safarijackza How to find hidden cameras in AirBnBs #safety #travel

♬ original sound – Marcus Hutchins

Lees ook: Vrouw: ‘Ik wil één nachtje naar een hotel, mijn man vindt dat walgelijk’

Bron: Metro Nieuws | Beeld: Pexels, Pixabay