Net verhuisd? Met deze 9 tips creëer jij snel een gezellig thuis

verhuisd gezellig thuis

En dat hoeft helemaal niet duur te zijn

Bij een verhuizing komt veel kijken. Als je net over bent, staat het huis vaak nog vol met dozen en ben je allang blij als alles weer op zijn plekje ligt. Toch is alles aan het begin nog heel kaal en ongezellig. Met deze negen tips creëer jij binnen no time een gezellig thuis.

Onwennig en kaal

Ben je net verhuisd naar een nieuwe woning? Dan is de kans groot dat het nog een beetje onwennig aanvoelt. Of je nu naar een studentenkamer of een vrijstaand huis verhuisd, het is aan het begin altijd nog een beetje kaal en kil. Logisch, want je moet er nog helemaal jouw plekje van gaan maken! Gelukkig kun je met een paar kleine aanpassingen als snel een vertrouwde plek van je nieuwe paleisje maken. Wij zetten negen tips voor je op een rij.

1. Stoffen

Als je nieuwe woning opgeleverd wordt, is het saai en kil. Niet gek, want de basis bestaat vaak uit materialen als tegels, beton en hout. Niet erg sfeervol natuurlijk. Met stoffen creëer je snel warmte en gezelligheid in huis. Denk hierbij aan dekens en kussentjes op de bank, schapenvelletjes, een vloerkleed of een wandtapijt. Ook meubels en accessoires van rotan en bamboe zorgen voor een warme sfeer in je woning.

2. Verlichting

Met één druk op de knop je hele woonkamer verlichten is natuurlijk ideaal en hartstikke praktisch. Toch is dit niet de manier waarop je de meeste sfeer creëert. Naast de hoofdverlichting kun je bijvoorbeeld kleine lampjes neerzetten op een kasje of een klein tafeltje, een lichtsnoer ophangen of kaarsen aansteken. Je zult zien dat dit meteen veel meer sfeer creëert.

3. Hergebruiken

Met oude details kun je een unieke twist geven aan je interieur. Ga bijvoorbeeld eens naar een kringloopwinkel. Als je goed zoekt én je creativiteit de vrije loop laat, kun je er echt pareltjes vinden voor in je interieur. Je kunt natuurlijk ook gewoon bij je ouders of opa en oma op zolder kijken. Oude spullen van vroeger kunnen zorgen voor een vintage look in je interieur. Je kunt ze natuurlijk ook pimpen, om ze maar van nu te maken of een andere functie te geven. Zo kun je van een oud tennisracket een prikbord maken.

4. Kleur

Wees creatief met kleur in je nieuwe woning, maar denk er wel goed over na. De kleuren in je interieur zijn bepalend voor de sfeer. Een Scandinavisch interieur met veel wit en hout geeft een heel andere sfeer dan een exotisch interieur met donkere tinten als bordeaux, diepblauw en donkergroen. Misschien hou jij meer van felle kleuren, dat kan ook. Houd er wel rekening mee dat je hier sneller zat van wordt. Je kunt ook kiezen voor felle kleuren in de accessoires, zodat je vaker kunt afwisselen.

5. Groen

Met bloemen en planten breng je letterlijk en figuurlijk leven in je interieur. Ze een vrolijk veldboeket op tafel of plaats een grote, groene plant in je kamer. Dan heb je er ook meteen een eyecatcher staan! Als je daar geen ruimte voor hebt, kun je natuurlijk ook voor kleinere planten kiezen.

Benieuwd naar nog meer inspiratie om een gezellig thuis te creëren? Op de volgende pagina vind je nog vier tips. 

Pagina 1/2