‘Ik verkies mijn kat over mijn zus, ook al raakt zij mogelijk haar huis kwijt’

vrouw kat

‘Iedereen vindt me harteloos dat ik een dier over m’n familie verkies’

Ellen* is al 21 jaar lang helemaal verknocht aan haar katje, Peter. Met haar familie, en dan in het bijzonder met haar moeder en haar zus Madelief heeft ze echter een minder goede band. En dat wordt haar niet in dank afgenomen. Op Reddit vertelt ze hoe de – toch al stroeve – relatie nu geëscaleerd is naar een gigantische ruzie. 

Jeugd

“Vooraf: mijn moeder heeft Madelief en mij altijd heel anders behandeld. Zij was het gouden kind, ik kon niks goed doen. M’n zus kreeg alles wat ze wilde, ik moest haar afdankertjes dragen. Ik weet dat dit in de kern vooral de schuld is van mijn moeder, maar ik heb nog altijd geen goede relatie met hen beiden”, begint de vrouw haar bericht.

Inmiddels heeft Ellen het contact met haar moeder volledig afgekapt. Met haar zus heeft ze nog heel af en toe contact. En zo bevalt het haar prima. Ze legt uit dat ze op haar achttiende uit huis is gegaan, en anno nu een fijne carrière heeft opgebouwd.

Katje

Rots in de branding door de jaren heen is het katje Peter. “Ik vond hem toen ik dertien was, hij was met z’n nestje in een zak gedumpt. Peter leefde als enige van het nestje nog”, omschrijft Ellen. “Ik verzorgde hem de hele zomervakantie, maar toen school weer begon, heeft m’n moeder hem opnieuw ergens gedumpt”, vertelt ze op Reddit. Toch lukt het haar om de kleine kitten weer op te sporen, en sindsdien zijn de twee onafscheidelijk.

“Inmiddels is hij 21, en de laatste tijd had hij wat problemen”, deelt de vrouw. “Maar volgens de dierenarts heeft hij nog een hoop leven in zich, en dus laten we hem opereren. Zo kan hij comfortabeler z’n resterende jaren nog meemaken”, aldus Ellen. Zo’n operatie is echter niet zonder prijskaartje, maar voor Peter heeft Ellen het over. “Het is geen kleinigheid, en we kunnen het financieel wel hebben. Toch zijn we nu wel wat zuiniger”, schrijft ze.

Onverwacht bezoek

Maar dan staat dit weekend opeens haar zus op de stoep, van wie ze sinds één berichtje met kerst niks meer gehoord heeft. “Haar man is in crypto en NFT’s gaan investeren, en ze zijn nu blut. Ze lopen achter met de hypotheek, en Madelief vroeg me of ik haar kon helpen met het betalen van de rekeningen”, deelt Ellen.

“Ik zei haar dat ik de hele situatie rot voor d’r vond, maar dat ik om de hierboven genoemde redenen zelf ook wat zuiniger bezig ben. Ik stelde voor dat zij ook een baan kon nemen (ze is een huismoeder) of dat ze een kleiner huis konden zoeken”, vertelt de vrouw. Dat schiet bij Madelief in het verkeerde keelgat. “Ze begon te schreeuwen dat ik een k*twijf was en een kattenvrouwtje dat moederziel alleen zou eindigen. Ik heb haar m’n huis uitgezet.”

Familieruzie

Maar daar laat Madelief het niet bij zitten. Zij betrekt de familie bij de ruzie, en die kiezen massaal háár kant. “Iedereen bestookt me met berichten dat ik harteloos ben en dat ik meer geef om een dier, dan een mens van m’n eigen vlees en bloed.

Dat is nog tot daaraan toe. “Maar ook mijn man zei onlangs dat ik Madelief gewoon wat cash had kunnen geven om alle drama te vermijden”, verzucht Ellen. Nu twijfelt ze flink: moet ze toch met cash proberen om het goed te maken met haar zus en de rest van de familie? Of is ze hen niks verschuldigd?

*Alle namen in dit verhaal zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam TWoldcat.

Lees ook: ‘Ik vertelde mijn zus dat ze weinig geld te besteden heeft, omdat ze lui is’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Sarah Shull