Verloofden staan lijnrecht tegenover elkaar om dochters kledingkeuzes

kledingkeuzes

‘We hebben de rest van de dag niet meer gesproken’

Tja, je kunt natuurlijk je mening hebben over modetrends die jongeren volgen. Maar echt kleding verbieden zul je waarschijnlijk niet zo snel doen, toch? Marie vindt de trendy kledingkeuzes die haar dochter maakt prima, maar heeft nu gigantische ruzie met verloofde Willem. De reden? Een outfit van Maries dochter Brenda.

Verliefd, verloofd, verhuisd

Marie* is al langere tijd samen met Willem. Ze heeft als alleenstaande moeder haar dochter Brenda alleen opgevoed, en die is inmiddels al zestien jaar oud. Een half jaar geleden is Willem vervolgens bij hen ingetrokken en heeft volgens Marie een goede relatie met Brenda. “Hij staat altijd klaar voor zowel mij als mijn dochter en is hartstikke behulpzaam”, schrijft ze op Reddit. Maar onlangs heeft Marie een verandering gespot in zijn gedrag: “Het probleem is dat hij steeds vaker commentaar heeft op Brenda’s kleding.”

Fashion of flater?

Marie legt uit dat Brenda zich volgens Willem meer moet bedekken. “Volgens hem kleedt ze zich ouder dan ze is en moet ze het allemaal een tandje terugdraaien.” Brenda is zich echter van geen kwaad bewust, en ook Marie ziet het anders: “Het is gewoon casual en ze ziet er niet anders uit dan andere tieners van haar leeftijd.”

Bloemenrok

Willem geeft echter niet op en dit leidt uiteindelijk tot flinke ruzie. “Gistermiddag kwam mijn dochter naar beneden om op weg te gaan naar een paar vrienden. Hij vroeg haar of ze echt van plan was om zo gekleed de deur uit te gaan.” De outfit die Willem zo verschrikkelijk vond? Een knielange gebloemde rok en een gecropt shirtje. “Brenda was in de war, maar Willem eiste dat ze zich zou omkleden en anders het huis niet uit mocht”, deelt Marie. “Daarop vroeg Brenda mij om in te grijpen. Ik zei haar dat ze gewoon kon gaan, en dat Willem niet zo dramatisch moest doen.”

Knallende ruzie

Nadat Brenda is vertrokken barst de bom. “Willem was woedend. Hij zei dat ik zijn rol als vaderfiguur ondermijnde en dat we als ouders één unit moeten zijn tegenover Brenda.” Marie moet hier echter ab-so-luut niks van weten: “Ik zei dat hij gestoord is als hij denkt dat er iets mis is met hoe Brenda zich kleedt. Ook heb ik laten weten dat zijn mening er in dit geval niet toe doet en dat Brenda haar éigen kledingkeuzes maakt.” Willem is echter nog steeds kwaad. “Willem zei dat hij mijn toon niet waardeerde en hoe ik tegen hem als vaderfiguur voor Brenda sprak.” De rest van de dag heeft Willem de rest van het gezin vermeden tot op het punt dat hij weigerde samen te eten, legt Marie uit. “Zat ik dan fout?” vraagt Marie zich af.

*Alle namen in dit verhaal zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Work-overload3563.

Lees ook: ‘Mijn man wil de helft van mijn winst nadat hij mijn bedrijf belachelijk maakte’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Bogdan Orunov