Vaak last van vermoeidheid voor en tijdens je menstruatie? Dat kan hierdoor komen!

vermoeidheid

Vermoeidheid voor en tijdens je menstruatie heeft wel degelijk een reden!

Heb je naast een onzuivere huid, krampen en een bijna onweerstaanbare trek in alles wat suiker bevat ook altijd last van enorme vermoeidheid tijdens je menstruatie? Dat is dus helemaal niet uitzonderlijk, want je ongesteldheid kan je letterlijk slapeloze nachten bezorgen.

De vermoeidheid voor en tijdens je menstruatie heeft alles te maken met je hormonen!

Hormonen
Volgens de Amerikaanse Sleep Foundation slaapt maar liefst 23 procent van de vrouwen slecht in de week voordat ze ongesteld worden. Dertig procent van de vrouwen geeft in het onderzoek aan ook niet goed te kunnen slapen als de menstruatie eenmaal is aangebroken. Deze vermoeidheid en slechte nachtrust hebben niets te maken met iets dat je zelf doet, maar alles met het tekort aan de hormonen progesteron en oestrogeen dat ontstaat tijdens je menstruatie.

Slechte nachtrust
Wanneer je menstruatie aanbreekt en er dus geen bevruchting heeft plaatsgevonden heeft je lichaam deze hormonen niet meer nodig; je bent immers niet zwanger. Deze hormoonlevels dalen dan ook drastisch en laat het hormoon progesteron nu net verantwoordelijk zijn voor een goede nachtrust. Je kunt er echter wel iets aan doen: zorg ervoor dat je gezonde voeding eet (dus geef niet toe aan die drang naar chocolade), drink voldoende water (3 liter!) en probeer voldoende te slapen. Zorg ook voor voldoende beweging, het liefste in de buitenlucht; dit zorgt ervoor dat je vermoeidheid verdwijnt én zorgt ervoor dat je ’s avonds beter in slaap kunt komen.

Lees ook: Dit zijn de voordelen van sporten tijdens je menstruatie

Dit bericht bewaren? Pin dit bericht dan op Pinterest

Bron: Women’s Health | Beeld: She Knows