Dít is de verrassende betekenis van 10 populaire bloemsoorten 

betekenis bloemsoorten

Staat jouw favoriete bloem ertussen?

We worden allemaal blij van een boeket bloemen, ze zijn vrolijk en ruiken heerlijk. Maar wist je dat veel bloemsoorten ook daadwerkelijk een betekenis hebben? En die is helaas niet altijd positief. Goed om te weten, want zo kun je volgende maand het perfecte Valentijnsboeket samenstellen. Met prachtige bloemen die ook nog eens een mooie boodschap vertellen. 

Lelie

Lelies zijn niet alleen ontzettend vrolijk, ze hebben ook een heldere symboliek. Ze zijn er in verschillende kleuren, die ook allemaal een andere betekenis hebben. Zo staan witte lelies voor zuiverheid, roze voor welvaart, rode voor hartstocht, oranje voor trots en gele voor dankbaarheid.

Anjer

Deze schattige bloemen zijn sterk en vaak niet duur. Echter moet je wel opletten voor welke kleur je gaat, sommige anjers hebben namelijk niet zo’n leuke betekenis. Een witte anjer staat voor ‘lief’ en een roze zegt ‘ik zal je nooit vergeten’. De tweekleurige versie kun je beter laten liggen, die staat voor ‘ik kan niet bij je zijn’ en de gele betekenen ‘minachting’. Niet bepaald het gevoel dat we iemand willen bezorgen. 

Dahlia

Deze prachtige bloemen staan voor waardigheid en pracht. Ideaal om cadeau te geven bij een gedenkwaardige gelegenheid, zoals wanneer iemand afstudeert of een nieuwe baan heeft bemachtigd.

Rode rozen

Dit komt waarschijnlijk niet als een verrassing: rode rozen zijn een van de meest romantische bloemen die er zijn. Het zijn dan ook de perfecte bloemen voor Valentijnsdag, want ze staan voor liefde en verlangen. 

Rode tulpen

Rode rozen zijn niet de enige bloem met een romantische betekenis. Je hoeft dus niet altijd veel geld uit te geven om je liefde te tonen. Rode tulpen worden namelijk ook beschouwd als een liefdesverklaring, en ze zijn vooral prachtig in het voorjaar.

Op de volgende pagina vind je de achterliggende betekenis van nog eens vijf bloemen, waaronder de zonnebloem en pioenen.

Pagina 1/2