Dít is het verschil tussen eau de toilette en eau de parfum!

parfum

Houd jij meer van een subtiele of een intense geur?

Wanneer we de grote parfumerieën inlopen, slaan de verschillende geurtjes ons om de neus. Er zijn zoveel verschillende luchtjes en dan heb je van hetzelfde luchtje ook nog eens twee versies; eau de toilette en eau de parfum. Wat is het verschil en welke moet je kiezen?

Er bestaat wel degelijk een groot verschil!

Bestanddelen
Een geur bestaat uit verschillende bestanddelen, waaronder geurbestanddelen, alcohol, water, kleurmiddel en fixatiemiddelen. Des te meer geurbestanddelen de geur bevat, des te intenser deze ruikt. De geurbestanddelen, die ‘verpakt’ worden in de alcohol, zijn namelijk de bestanddelen die blijven hangen op de huid. Als er meer van deze bestanddelen in een geur zitten, kun je er langer van genieten.

Alcohol
Dat de bestanddelen ‘verpakt’ worden in alcohol heeft ook als gevolg dat je, als de geur net hebt opgespoten, eigenlijk alleen maar alcohol ruikt. De echte geur van het parfum komt dan ook pas iets later tevoorschijn. Ben je dus luchtjes aan het uitproberen, wacht dan altijd even totdat de alcohol verdampt is voordat je een beslissing maakt.

Verschillen
Dit zijn de verschillen tussen eau de toilette en eau de parfum:

  • Eau de cologne heeft 2-5% geurbestanddelen en blijft zo’n twee uur hangen.
  • Eau de toilette heeft 5-10% geurbestanddelen en blijft zo’n vier uur hangen. ‘Voelt’ een stuk minder zwaar en ruikt frisser.
  • Eau de parfum heeft 10-15% geurbestanddelen en blijft zo’n zes uur hangen.
  • Parfum 20-40% geurbestanddelen en blijft meer dan acht uur hangen.

Houd je wel van een intense geur, dan kun je dus beter voor een echt parfum kiezen.

Dit vind je misschien ook leuk: wil je je parfum aan het eind van de dag nog ruiken? Spuit het dan op deze plekken

Bron: Glamour | Beeld: Unsplash