Dit is volgens onderzoekers het verschil tussen honden- en kattenmensen

Of je een honden- of kattenmens bent, zegt blijkbaar meer over je dan je waarschijnlijk dacht

Het is je vast weleens gevraagd: ”Ben jij meer een hondenmens of een kattenmens?” Hoewel je natuurlijk prima beide beestjes leuk kunt vinden, lijken de meeste mensen toch een voorkeur te hebben voor één van de twee. Dit maakt dus dat je ófwel een hondenmens, ófwel een kattenmens bent. En deze twee typen voeren maar al te graag een strijd met elkaar over wie er superieur is aan de ander. Best raar toch, want wat zegt het nu eigenlijk over je? Nou, best veel, als we enkele onderzoekers van de Carrol Universiteit van Winsconsin mogen geloven!

Honden- en kattenmensen verschillen volgens de onderzoekers dus wel degelijk van elkaar!

Persoonlijkheid

Uit onderzoek van de Carrol Universiteit van Winsconsin is gebleken dat het best veel over je persoonlijkheid zegt of je een honden- of kattenmens bent. Zo zouden kattenmensen over het algemeen introvert en gevoelig zijn, waar hondenmensen zichzelf eerder als levendig en actief omschrijven. Ook zijn hondenmensen -eerder dan kattenmensen- geneigd om regels op te volgen.

Actief

”Het is vrij logisch dat actieve mensen van honden houden”, zo verklaart onderzoeker Denis Guastello. ”Ze gaan en moeten ermee op pad, naar buiten, lopen, mensen ontmoeten met hun hond. Aan de andere kant zitten kattenliefhebbers misschien eerder thuis op de bank met een goed boek en hun kat op schoot, die niet naar buiten hoeft. Dit komt dus overeen met wat het dier nodig heeft en wil.”

Identificeren

Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat kattenmensen vaker op zichzelf zijn en hondenmensen zich juist als een vis in het water voelen in groepen. Gezien katten zelf ook onafhankelijker zijn dan honden, zou je als kattenmens jezelf hiermee dus beter kunnen identificeren. We lijken dus te kiezen voor een huisdier dat op ons lijkt.

Lees ook: Dit is waarom je hond of kat niet bij je weg te slaan is tijdens je zwangerschap

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels