Er komt een vervolg op de populaire Netflix-film Bird Box

Bird Box
De schrijver van Bird Box werkt aan een vervolg

Toen de film Bird Box in december op Netflix verscheen, ontplofte het internet. Wereldwijd keken miljoenen mensen naar de zenuwslopende thriller met Sandra Bullock in de hoofdrol en mensen deelden maar wat graag theorieën en grapjes op het wereldwijde web. Na het daverende succes van de Netflix-film, heeft de schrijver van het boek Bird Box besloten om een vervolg te maken, genaamd Malorie.

Of dit boek ook wordt verfilmd, is nog niet bekend.

Bird Box

De film draait om Malorie Hayes, gespeeld door Sandra Bullock, die met haar twee kinderen probeert te overleven op een post-apocalyptische wereld. Op aarde is een boze, onbekende kracht verschenen en als iemand oogcontact heeft met deze entiteit, pleegt diegene zelfmoord. Om te voorkomen dat iemand oogcontact heeft met deze entiteit, dragen de personages in de film een blinddoek. In de film laten de makers niet zien wat de slachtoffers zien, voordat ze hun leven beëindigen.

Boek

Bird Box is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Josh Malerman. Het boek kwam uit in 2014, de film volgde vier jaar later. Na het daverende succes van de film, heeft Malerman besloten om een vervolg te schrijven. Het boek, genaamd Malorie, vindt acht jaar na het einde van het eerste boek plaats en focust zich op wat er met de hoofdpersoon Malorie en haar kinderen Boy en Girl.

Open einde

Malerman schreef Bird Box niet met de intentie om nóg een deel te schrijven, maar na het zien van de film begon hij zich af te vragen hoe het verhaal verder zou gaan. Zijn vriendin zei dat er maar één iemand was die wist hoe het verhaal eindigde en dat is Malerman zelf. Hij onthult een tipje van de sluier: lezers zullen meer leren over Malorie en ook over de monsters. Daarom heeft hij besloten om een vervolg te maken. Of Malorie ook verfilmd zal worden door Netflix, is niet bekend.

Lees ook: Netflix waarschuwt voor challenge: ‘Verwond jezelf alsjeblieft niet met de Bird Box Challenge’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Esquire | Beeld: Videostill Bird Box