Het is zover: vrouwenblad VIVA stopt en verschijnt vandaag voor het laatst

viva stopt

Het blad bestond al bijna vijftig jaar

Een poos geleden werd al bekendgemaakt dat blad VIVA zou stoppen, en vandaag is het dan zover: de allerlaatste editie.

Viva stopt

Helaas voor de fans van VIVA: het blad brengt vandaag haar allerlaatste editie uit. Volgens uitgeverij DPG Media loopt het aantal abonnees hard terug. Niet alleen stopt VIVA, maar ook VIVA Mama en Viva.nl houden ermee op. Wel blijft het populaire VIVA-forum bestaan. Toen bekend werd dat het forum zou stoppen, hebben veel gebruikers contact gezocht met DPG Media om te verzoeken dat het forum wel zou blijven bestaan. Daar heeft de uitgeverij gehoor aan gegeven.

Al 50 jaar succes

De hoofdredactrice van VIVA laat weten dat ze trots is. “Na jaren vol relevante, vernieuwende, taboedoorbrekende verhalen heeft VIVA echt bijgedragen aan de ontwikkeling van de jonge Nederlandse vrouw. Daar ben ik enorm trots op en ik kijk terug op een prachtige periode.” Over de jaren heeft VIVA stof doen opwaaien met bijvoorbeeld de rubriek AnyBody. Hierin konden lezers hun naakte lichaam laten fotograferen en onherkenbaar in het blad laten publiceren – tezamen met een openhartig interview over hun lichaam. Het blad verscheen voor het eerst op 7 oktober 1972 en was dus bijna vijftig jaar lang in de schappen te vinden.

Taboes

Ook directeur Magazines van DPG Media, Joyce Nieuwenhuijs, roemt het succes van VIVA. “”Het was jarenlang hét vrouwenblad dat opkwam voor alle jonge vrouwen en taboes bespreekbaar maakte.” Toch kon niet voorkomen worden dat het aantal abonnees steeds kleiner werd. Daarom is nu de stekker uit VIVA getrokken. Het forum blijft dus wel beschikbaar, maar in wat voor vorm is  nog niet bekend, laat een woordvoerder weten.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn zus is boos dat ik er tijdens haar bruiloft goed uitzag’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Pexels, Pixabay