Hou je vooral niet in: vloeken is hartstikke goed voor je

vloeken

Weg met yoga, verlaag je stress met vloeken

Wij maken ons hier in ieder geval weleens schuldig aan: een lekker potje vloeken. Als je je stoot of iets laat vallen floept er al snel een reeks woorden uit die op zijn zachtst gezegd niet erg netjes zijn. Misschien neem je je weleens voor om minder te schelden omdat je er te pas en te onpas een serie vloeken uitgooit. Schaam je niet, want uit onderzoek is gebleken dat vloeken goed voor je is!

Laat je emoties de vrije loop.

Verminder stress

Ook al ben je nog zo netjes opgevoed, we doen het allemaal: vloeken. Tja, erg damesachtig is het natuurlijk niet, maar soms lucht het gewoon op om even een partijtje te vloeken. Dat is dan ook een van de redenen waarom het goed voor je is; de stroom aan scheldwoorden zorgt ervoor dat je je spanning kwijt kan waardoor het stress verlaagt. Als jij je altijd inhoudt krop je alle spanning in je lichaam op wat extra veel stress geeft. Door een minuutje flink te tieren kunnen er endorfines in je hersenen vrijkomen die vergelijkbaar zijn met sporten en zelfs een orgasme.

Pijnstiller

Je hebt vast weleens gemerkt dat een lekker potje schelden voor flink wat ontlading zorgt. Waarschijnlijk voel je je er dankzij de endorfine ook meteen beter door. Richard Stephens stelt daarom in zijn boek Black Sheep: de verborgen voordelen van slecht zijn dat de pijnstillende delen van je hersenen geactiveerd worden tijdens het vloeken. Misschien dat je daarom onbewust een paar scheldwoorden uitroept als je pijn hebt?

Intelligentie

Verschillende universiteiten in Engeland en de Verenigde Staten hebben onderzoek gedaan naar het gebruik van het woord ‘fuck’ of ‘fucking’. Dit Engelse scheldwoord is al lang overgenomen in de Nederlandse taal, dus de kans is groot dat ook jij dit woord vaak in de mond neemt. Uit deze onderzoeken is gebleken dat als je vaak ‘fucking’ zegt, je geloofwaardiger overkomt. Je lijkt zeker van je zaak en door je woorden kracht bij te zetten ben je zeer overtuigend. Hierdoor lijk je slimmer, want jij weet duidelijk waar je het over hebt. Dus, de volgende keer dat jij jezelf wilt censureren kun je deze informatie in je achterhoofd houden en je gewoon lekker laten gaan!

Lees ook: In zestien seconden van je stress af? Dat kan met déze truc

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Gatsby | Beeld: Pexels