Pijnlijk: ‘Mijn vriend denkt dat ik expres een miskraam kreeg’

miskraam

Elines vriend dreigt haar te verlaten voor een vrouw die hem wel een kind zal geven

Een paar weken geleden was alles nog koek en ei tussen Eline* (20) en haar vriend (31). Het stel verwachtte hun eerste kindje samen en ze verheugden zich op de komst van de kleine. Helaas ging het daarna helemaal mis, want Eline kreeg een miskraam. Sindsdien is haar vriend boos, omdat hij denk dat ze dit expres heeft gedaan.

Kinderwens

“Ik heb twee weken geleden een miskraam gehad”, deelt Eline openhartig op het forum Reddit, waar ze haar verhaal deelt. “Mijn vriend en ik zijn nu twee jaar samen en hij is er eigenlijk altijd voor mij geweest. Ik heb altijd een grote kinderwens gehad en was eraan toe om aan kinderen te beginnen, mijn vriend was het daarmee eens. Niet veel later was ik zwanger van ons eerste kindje.”

Miskraam

Van een soepele zwangerschap was helaas geen sprake, want twee weken geleden had Eline een miskraam. “Ik was ontzettend verdrietig, maar mijn vriend is sindsdien alleen maar boos geweest. Op mij. Hij denkt dat ik van gedachten ben veranderd, dat ik abortus heb ondergaan of dat ik op een andere manier opzettelijk heb gezorgd voor een miskraam”, legt de vrouw uit. Eline zelf had echter ook nooit een miskraam willen hebben, maar dat lijkt haar vriend niet te willen horen.

Relatie op het spel

“Ik blijf maar proberen om hem te vertellen dat ik dit kind echt wilde en dat ik nooit een miskraam zou willen, maar het dringt niet tot hem door.” Tot overmaat van ramp staat de relatie van Eline en haar vriend nu onder druk. “Hij dreigt me te verlaten voor iemand die hem wel een kind zal geven”, vertelt de vrouw. Eline weet niet hoe ze haar vriend moet overtuigen en vraagt op het forum hoe ze met deze situatie om moet gaan. Wat zou jij haar willen adviseren?

*Eline is niet de echte naam van deze vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam u/throwradef24433.

Lees ook: ‘Mijn stiefmoeder eist dat ik mijn haar kort knip voor haar bruiloft’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels