‘Had ik mijn vriend niet moeten vragen of hij maandverband voor me wilde halen?’

Maandverband

Haar vader haalde uiteindelijk maandverband voor haar, dit leidde tot grote frustratie bij haar vriend

Melanie* kampte onlangs met hevige menstruatiekrampen. De jonge vrouw had alleen geen maandverband meer in huis. Ze vroeg haar vriend daarom of hij maandverband voor haar wilde halen. Maar omdat hij het gênant vond, weigerde hij dit. Uiteindelijk haalde Melanies vader maandverband voor haar. Dit leidde tot grote frustratie bij haar vriend: “Omdat ik het niet voor je wil halen, betekent dat niet dat je meteen je vader om hulp moet vragen.”

Gênant 

Melanie vraagt op het Reddit-forum om advies. De vrouw deelt dat ze zoveel last had van menstruatiekrampen dat haar hele lichaam pijn deed en ze geen energie had. “Ik had bijna geen maandverband meer in huis. Ik vroeg mijn vriend daarom of hij voor me naar de supermarkt kon gaan om maandverband, kamillethee en paracetamol te halen. Hij begon te puffen en zei dat hij ‘die spullen’ niet voor me wilde halen.” Melanie vroeg waarom hij dat niet voor haar wilde doen en de man antwoordde dat hij dat gênant vond.

Geen energie

Melanie was erg moe en besloot niet in discussie te gaan met haar vriend. Ze stuurde haar vader daarom een appje om te vragen of hij maandverband voor haar wilde halen. “Hij woont vlakbij en had net pauze van zijn werk. Binnen 15 minuten was hij bij mij thuis met alle spullen die ik nodig had.” Melanie was dankbaar dat haar vader voor haar naar de supermarkt was gegaan, maar het tegenovergestelde gold voor haar vriend.

Kwaad

“Mijn vriend werd zo kwaad. Hij zei dat als hij het niet voor me wil halen, dat niet betekent dat ik meteen mijn vader moet inschakelen.” De vrouw vroeg haar vriend waarom hij zo boos was geworden. “Hij zei dat het zíjn taak is om zulke spullen voor me te halen. Ik begrijp het alleen niet, want hij gaf eerder aan dat hij weigerde maandverband voor me te halen.”

Verkeerd gehandeld

“Mijn vriend bleef erover zeuren en had de hele dag een slecht humeur. Hij zei dat het respectloos van me was om mijn vaders hulp in te schakelen.” De vrouw vraagt zich nu af of ze verkeerd handelde. “Was het slecht dat ik mijn vader vroeg om maandverband voor me te kopen, omdat mijn vriend het niet wilde halen, omdat hij zich daarvoor schaamde?”

Steun

Op Reddit steken andere gebruikers de vrouw een hart onder de riem. “Als het zijn taak was om het voor je te halen, waarom deed hij dat dan niet? Hij is je niet waard”, luidt het advies van een van de gebruikers. “Als je vriend het niet aankan om maandverband voor je te halen, is hij nog niet klaar voor een serieuze relatie”, vult een ander aan. “Waarom denken sommige mannen toch dat het ‘niet mannelijk is’, om tampons of maandverband te halen. Dat heb ik nooit begrepen. Het lijkt mij juist niet mannelijk als je vriendin haar vader moet vragen om hulp, omdat jij geen menstruatieproducten durft te halen”, sluit een ander af. Een ander neemt het op voor de man. “Mijn vriend wilde nooit menstruatieproducten voor me halen, omdat hij bang was dat hij de verkeerde spullen mee zou nemen”, de gebruiker raadt de vrouw dan ook aan om het gesprek opnieuw aan te gaan. 

*Melanie is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit deelt ze haar verhaal onder de naam T-352.

Lees ook: Ouders voor het blok gezet: ‘Onze dochters hebben hun bruiloft op dezelfde dag gepland’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels