Goede vriend twijfelt: ‘Moet ik een vriendin vertellen dat niemand haar wil daten vanwege overgewicht?’

vriendin overgewicht

De jongen wil het beste voor zijn goede vriendin

Op het Amerikaanse forum Reddit deelt een Amerikaanse jongen een persoonlijk verhaal. Hij is al jarenlang bevriend met een goede vriendin. De twee zijn enorm close en bespreken alles met elkaar. Zijn beste vriendin is al een flinke tijd aan het daten, maar zonder succes. Via via kwam de jongen tot een ontdekking waar hij haar graag over wil vertellen. Het heeft te maken met haar gewicht – oftewel: een gevoelig onderwerp. Op het forum vraagt de jongen om advies. 

Bijzonder eetpatroon

Allereerst vertelt de jongen vol lof over zijn goede vriendin. Ze is leuk en sportief, maar heeft een opvallend eetpatroon. “Ze eet meer dan wie dan ook”, biecht de jongen op. Hij veroordeelt zijn goede vriendin niet op haar lichaamsbouw, maar durft toe te geven dat ze kampt met overgewicht.

Pech in de liefde

Als het gaat om de liefde dan heeft zijn goede vriendin niet veel geluk, zo schrijft hij op het forum. Hij laat weten dat zijn vriendin vaak afspreekt met jongens die er goed uit zien en geïnteresseerd zijn in gezonde voeding en sporten. De jongen vertelt dat het daten continu door de mannen wordt afgekapt. Zijn vriendin geeft keer op keer de mannen de schuld. Dingen als “hij valt gewoon op mannen”, “hij is nog niet toe aan een relatie” of “hij is nog niet over z’n ex heen”, worden vaak geroepen door z’n vriendin.

Verhalen over zijn vriendin

In zijn bericht op het forum laat de jongen weten dat hij bevriend is met de jongens waar zijn vriendin mee afspreekt. Via zijn vrienden krijgt hij elke keer te horen: “Je vriendin is een geweldige meid, maar ik voel me niet aangetrokken tot haar.” Negen van de tien keer beginnen haar ex-dates over het overgewicht. “Als ze afgevallen is, geef ik haar misschien nog een kans”, roepen de mannen keer op keer.

Wat moet hij doen?

De jongen vraagt zich nu af: moet hij dit aan z’n beste vriendin vertellen? Moet hij haar laten weten dat ze met té knappe mannen afspreekt? Of moet hij haar vertellen dat ze wat kilo’s moet verliezen? De reacties op het forum zijn erg duidelijk. ‘Het is niet aan jou dit te vertellen’, ‘Je kunt dit niet op een goede manier brengen’ en ‘Je vriendin weet het heus wel, maar durft het niet toe te geven’, klinkt het in de reacties. Wij zijn benieuwd: sta jij achter de reacties uit het forum? Of ligt het probleem aan de mannen waar zijn vriendin mee afspreekt?

Lees ook: Mary heeft spijt van haar kinderen en vertelde dit aan dochter (5): ‘Mijn man is woedend op me’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash