Vrolijk kerstfeest: ‘Ik gun mijn schoonzus geen cadeau na auto-ongeluk’

Schoonzus

Sandra viert kerst liever zonder haar schoonzus

De feestdagen zijn een tijd van warmte, gezelligheid en je dierbaren om je heen. Voor de familie van Sandra* krijgen de feestdagen dit jaar een zwart randje door het plotseling overlijden van haar moeder. De familie is in rouw, maar de schoonzus van Sandra lijkt het allemaal niet zo erg te vinden. Op het forum van Reddit doet Sandra haar verhaal.

Secret Santa

“Ieder jaar ben ik verantwoordelijk voor Secret Santa. Iedereen maakt dan een lijst met dingen die ze leuk vinden en dan spelen we een spel waarmee je een cadeautje kunt winnen”, begint Sandra haar verhaal. Twee weken geleden is haar moeder overleden en kwam het hele gezin naar haar vader toe om hem te helpen en steunen bij het verlies. Hiervoor hadden ze afgesproken om niet met partner en kinderen te komen omdat haar vader veel verdriet had en geen behoefte had aan drukte.

Noodzaak om thuis te blijven

“De vrouw van mijn broer zou sowieso niet komen in verband met haar baan, kinderen (ze heeft twee kinderen uit een vorig huwelijk), huisdieren en haar dementerende vader die bij hun woonde”, legt Sandra uit. Het was dus eerder noodzaak voor haar om thuis te blijven. “Mijn vader besloot te wachten met de begrafenis tot de zomer zodat er hopelijk meer mensen konden komen op de begrafenis – door corona is dat op dit moment niet mogelijk.” De familieleden van Sandra bleven een week en toen vlogen haar zussen naar huis. Sandra en haar broer bleven achter om haar vader te helpen bij het uitzoeken van belangrijke documenten. Daarom besloten ze om nog een paar dagen langer te blijven.

Auto-ongeluk

Tijdens het uitzoeken, wat voor Sandra en haar broer heel moeilijk was, belde haar schoonzus ineens op. “Ze zei dat ze een ernstig auto-ongeluk heeft gehad en haar auto helemaal kapot is. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht en had een whiplash en brandwonden opgelopen door de airbags”, legt Sandra uit. Haar broer werd dus voor het blok gezet; hij wilde zijn vader helpen, maar ook zijn vrouw. Toch had ze geen hulp nodig en kon hij bij zijn vader blijven. Tot de volgende dag, want toen belde ze opnieuw. “Ze belde huilend op en smeekte hem om toch thuis te komen. Toen is mijn broer naar huis vertrokken waardoor ik alleen achterbleef”, zegt Sandra.

Geen goede band

Volgens Sandra lijkt het alsof haar schoonzus niets om haar familie geeft. Zo denkt ze dat haar schoonzus een excuus zocht om hem naar huis te krijgen, omdat zij en de moeder van Sandra niet goed overweg konden. “Ik betwijfel echt of het haar wel iets kan schelen dat mijn moeder stierf. De laatste keer dat ze samen waren, confronteerde ze mijn moeder met iets wat ze ongepast vond. Tijdens een familiebijeenkomst zei mijn moeder namelijk iets over haar tienerdochter die uit de kast was gekomen. Mijn moeder had haar eigen opvattingen over dingen en was hier heel openhartig over. Iets wat mijn schoonzus niet kon waarderen.” Door het gedrag van haar schoonzus twijfelt Sandra of ze wel wil dat haar schoonzus mee gaat doen met lootjes. Kerst moet namelijk een gezellige en liefdevolle tijd zijn, iets wat haar vader ook wenst. Vooral na het overlijden van zijn vrouw.

Reacties

Op het forum zijn de reacties verdeeld. Sommigen hebben begrip voor haar verdriet en woede. Anderen schrijven dat ze heel goed snappen dat Sandra’s broer weer naar huis is gegaan om te zorgen voor zijn gewonde vrouw, dementerende vader en twee stiefkinderen. Wat zou jij Sandra adviseren?

*Sandra is niet de echte naam van de vrouw. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam OilInternational874.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn schoonmoeder gaf me een zwangerschapstest als kerstcadeau’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Jeshoots