‘Mijn vrouw is boos omdat ik een nieuwe auto voor mijn ex-vrouw heb gekocht’

geld auto ex-vriendin

De vrouw van de man is niet gediend van deze gulle actie

Contact houden met je ex-vriendin is helemaal niet raar, maar het blijft voor een nieuwe liefde vaak een ongemakkelijke situatie. En die situatie wordt nog ongemakkelijker, wanneer je je ex-vriendin allerlei dure spullen cadeau doet.

Huismoeder

Op een anoniem forum doet de 45-jarige Chris* zijn verhaal. Hij was 15 jaar lang samen met zijn ex-vrouw Leila en was in die periode altijd de kostverdiener. “Zij was huismoeder en heeft dus nooit veel werkervaring opgedaan. Nu we uit elkaar zijn, moest ze wel gaan werken. Hierom werkt ze op 40-jarige leeftijd in een restaurant en verdient ze niet heel veel geld.”

Alimentatie

Toen het stel uit elkaar ging, ontving de vrouw van Chris partneralimentatie. Maar toen Leila met een nieuwe man trouwde, verviel de alimentatieregeling. Inmiddels zijn Leila en haar nieuwe partner niet meer samen en heeft ze te maken met hoge rekeningen en weinig inkomen. “Van haar nieuwe ex-man krijgt ze geen partneralimentatie en moet ze zelf rond zien te komen. Ze verdient, in tegenstelling tot mij, maar heel weinig geld.”

Schulden

“Onlangs liep ze enorm achter met haar betalingen en vroeg ze mij om hulp. Ze zag mij echt als laatste redmiddel, en aangezien ik het kan missen, vond ik dat ik haar moest helpen. Ik vroeg het mijn vrouw, maar die was het er absoluut niet mee eens.” Niet veel later raakte Leila betrokken bij een auto-ongeluk, waarbij haar auto compleet werd vernield én ze een fikse ziekenhuisrekening voor haar kiezen kreeg. “Ik kocht een nieuwe auto voor haar, betaalde haar ziekenhuisrekeningen en besloot haar nog wat extra geld te geven”, schrijft Chris.

Boze vrouw

“Toen mijn vrouw erachter kwam was ze ontzettend kwaad. Ze vindt dat mijn ex voor zichzelf moet kunnen zorgen.” Al denkt hij er zelf heel anders over. Chris vindt dat zijn ex-vrouw zichzelf vroeger heeft opgeofferd om voor de kinderen te zorgen en daardoor geen werkervaring op heeft kunnen doen. “Door de keuze van mijn ex-vrouw om vroeger huisvrouw te zijn, ben ik gekomen waar ik nu ben. Nog steeds sta ik achter mijn beslissing, maar mijn vrouw wil niet meer met mij praten.”

Wij zijn benieuwd: wat vind jij van de beslissing van de man?

Lees ook: ‘Ik had ruzie met mijn schoonmoeder op mijn eigen bruiloft’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels