Vader: ‘Mijn vrouw en ik hebben onze zoon uit ons testament gehaald’

zoon testament

Als de man en vrouw overlijden, laten ze alles over aan hun dochter

Teun* en zijn vrouw hebben twee kinderen: zoon Willem en dochter Fleur. Aangezien het Willem voor de wind gaat – met een huis van twee miljoen en een Mercedes en Porsche op de oprit – hebben Teun en zijn vrouw besloten alles wat ze hebben na te laten aan hun dochter. Tot grote woede van hun zoon…

Narcistisch

“Ik heb altijd al een slechte band gehad met mijn zoon”, begint Teun zijn verhaal op het forum Reddit. “Hij was altijd erg onbeschoft en had narcistische trekjes. Op zijn veertiende werd hij gediagnosticeerd met een narcistisch stoornis. Willem behandelde ons altijd alsof wij ver onder hem stonden”, gaat de vader verder. Volgens Teun behandelde Willem zijn docenten en vrienden net zo. Aan de andere kant was Willem ongelooflijk slim en getalenteerd. Hij studeerde aan MIT, een van de meest prestigieuze technische universiteiten ter wereld. “Hij verdient nu meer dan 500.000 euro per jaar”, weet de vader.

Dochter

Naast Willem hebben Teun en zijn vrouw ook nog een dochter, die een paar jaar jonger is dan haar broer. “Fleur werd vroeger verbaal misbruikt door Willem”, vertelt de vader. Ook had ze altijd het gevoel dat ze tegen haar broer aan het opboksen was. Op school deed ze het niet zo goed als Willem en uiteindelijk volgde ze een ‘gewone’ hbo-opleiding. Hier had ze het erg moeilijk mee, vertelt Teun. “Ze heeft heel veel therapie gehad. Nu accepteert ze gelukkig dat iedereen anders is en dat zij goed is zoals ze is. Wij zijn zo trots op haar.”

Godsgeschenk

“De rest van de familie denkt dat onze zoon het gouden kind van de familie is, maar ze hebben het allemaal mis”, doet Teun een boekje open. “Hij helpt familieleden met financiële problemen, maar schept hier vervolgens de rest van het jaar over op. Dan zegt-ie iets als: ‘Weet je nog toen je zo blut was? Als ik er niet was geweest om je te helpen, had je op straat gestaan. Ik ben een godsgeschenk'”, aldus de vader.

Veel veranderd

Inmiddels is Willem getrouwd en is zelf vader geworden. “Zijn narcistische trekjes zijn minder geworden sinds hij is getrouwd”, geeft Teun toe. “Zijn vrouw is een vooraanstaande neurobioloog en is briljant. Ze is enorm aardig en heeft Willem enorm veranderd. Hij doneert nu zelfs aan goede doelen. Ik ben blij dat hij nu een fijner persoon is en ik ben blij voor hem.”

Testament

Ondertussen zijn Teun en zijn vrouw ook een jaartje ouder geworden. Daarom hebben zij een testament opgesteld voor het geval dat ze komen te overlijden. “We hebben niet veel. Ons huis is ongeveer een ton waard en we hebben wat geld gespaard”, legt de man uit. Omdat Willem al in een huis van twee miljoen woont, met een Mercedes en een Porsche op de oprit, besloten Teun en zijn vrouw om hun bezittingen aan hun dochter na te laten. Toen Willem hier op de een of andere manier achter kwam, was hij niet blij. “Hij zei dat hij het verschrikkelijk vond dat hij overduidelijk geen onderdeel uitmaakte van de familie en dat we hem uit het testament hadden geschreven”, vertelt Teun. “Hij zei dat hij niet gestraft zou moeten worden voor het gebrek aan succes van zijn zusje.”

Nalatenschap

Willem is zelfs zó boos op zijn ouders, dat hij hen verbiedt om hun kleinzoon te zien. “Hij wil niet als een tweede keus gezien worden”, legt Teun uit. “Dit breekt het hart van mijn vrouw, omdat ze zoveel van hem houdt. Zij wil nu het testament nu veranderen, om Willem ook een deel van het huis na te laten. Maar niemand lijkt te begrijpen dat Willem die spullen allemaal niet nódig heeft, onze dochter daarentegen wel.” Teun is ten einde raad. Op het forum vraagt hij om advies. Wat zou jij de vader aanraden?

*Teun, Willem en Fleur zijn niet de echte namen van de personen. De man deed zijn verhaal op het forum onder de naam Comprehensive_Set326.

Lees ook: ‘Mijn vriendin is boos omdat mijn dochter bijna dezelfde naam krijgt als haar kind’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Melinda Gimpel