Vrouw denkt dat haar man haar tijdens het werk stalkt

vrouw-man-stalkt

De vrouw had nooit verwacht dat uitgerekend haar man haar zou stalken

Wat als je na een lange tijd van thuiswerken weer naar kantoor kan? Rachel (24) keek hier naar uit na bijna een jaar thuis te hebben gewerkt. Tot ze haar man Roy (33) regelmatig tegen het lijf loopt tijdens het werk. Stalkt hij haar? De vrouw doet haar verhaal op het forum Reddit

Weer naar kantoor

“Mijn man en ik zijn nog niet zo lang getrouwd. We hebben de grootste tijd van ons huwelijk in quarantaine gezeten. Daarvoor hadden we niet lang een relatie, maar was het wel een fijne relatie”, begint Rachel haar verhaal. “Ik werkte door corona veel vanuit huis dus we zagen elkaar ook veel. Toen ik te horen kreeg dat ik weer naar kantoor mocht, stond ik te trappelen om mijn collega’s weer te zien. Roy zag dit totaal niet zitten en stelde voor om een andere baan te zoeken waarbij ik wel vanuit huis kon werken. Ook zei hij dat ik huisvrouw kon worden, en dat hij dan voor het geld zou zorgen. We hebben geen kinderen, dus huisvrouw worden zag ik niet zitten. Ik houd enorm van mijn baan dus ik vertelde hem dat ik dat niet ging doen.”

Spontaan bezoek

“Zodra ik weer naar kantoor ging kwam hij regelmatig spontaan op bezoek. De ene keer met bloemen, de andere keer met eten en ga zo maar door. Ik vond dit eerst romantisch van hem, maar toen kwam ik hem ook op andere plekken rondom mijn kantoor tegen. Zoals tijdens mijn pauze of als ik een afspraak met een klant heb”, gaat Rachel verder. De vrouw geeft toe dat zijn werk op een hele andere plek in de stad zit en er geen reden is waarom hij de hele tijd rond haar kantoor moet zijn. “Het lijkt alsof hij mij stalkt, maar dat is niets voor hem. We schelen tien jaar, maar onze relatie is goed. Tenminste, dat dacht ik.”

Zijn auto

“Afgelopen weekend ging ik namelijk met een goede vriendin naar een andere stad toe. Dit was een uur rijden. Ineens zag ik zijn auto staan, en mijn vriendin herkende de auto ook. Toen heb ik de locatie op mijn telefoon uitgezet. Deze heb ik destijds aangezet omdat ik een slecht richtinggevoel heb. Zo hielp hij mij altijd de weg te vinden. Ik wist alleen niet dat hij het hiervoor ging gebruiken”, zegt Rachel. Ze kreeg daarna allemaal berichten van Roy waarom ze haar locatie had uitgedaan. Rachel confronteerde hem ermee, maar hij ontkende alles. Rachel: “Hij zei dat hij het toevallig zag. Toen ik hem vertelde dat ik mijn locatie niet meer aan ga zetten, werd hij boos en hing hij op.”

‘Hij zegt dat hij van niets weet’

“Ik verberg niets, maar het voelt raar dat hij mij zo in de gaten houdt. Hij ontkent alles en zegt dat ik niet zo wantrouwig moet zijn.” Rachel weet nu niet wat ze moet doen en of ze het allemaal verbeeld. Roy zegt namelijk dat hij van niets weet en haar niet stalkt. Rachel wil haar man confronteren met haar verdenkingen, maar ze weet niet hoe ze dat moet aanpakken. Hoe zou jij dat doen?

Lees ook: ‘De vriendin van mijn zwager dacht dat ik een affaire met hem had’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Nathan Thomassin