‘Mijn vrouw moet zich niet zo bloot kleden als ze geen ongewenste aandacht wil’

vrouw aandacht

Toen Kevin dit tegen zijn vrouw zei, viel dit niet in goede aarde

Kevin* is trots op zijn vrouw Amber, die een bloedmooi lichaam heeft. Helaas levert dat Amber ook de nodige ongewenste opmerkingen van andere mannen op. Volgens Kevin is daar een makkelijke oplossing voor te bedenken: Amber moet zich gewoon niet zo onthullend kleden. Toen hij dit echter tegen zijn vrouw zei, werd zij behoorlijk boos. 

Aangestaard worden

“Mijn vrouw heeft een heel grote kont (waar ik van hou!) en een smalle taille, dus ze wordt vrijwel overal aangestaard. En dat bedoel ik letterlijk. In elke straat kijkt er wel iemand naar haar lichaam. Ze zegt dat ze er inmiddels wel aan gewend is”, begint Kevin zijn verhaal op het forum Reddit.

Oncomfortabel

Onlangs gingen Kevin en Amber op een mooie, zonnige dag naar het park toe. Amber droeg grijze, strakke shorts en een witte crop top, waarin haar rondingen goed te zien waren. Terwijl ze een rondje aan het rennen was, viel het haar én Kevin al snel op dat er een grote groep jongens naar Amber aan het staren waren. “Ze waren duidelijk onder de indruk van het uitzicht, want ze konden hun ogen niet van Amber af houden. Op een gegeven moment begonnen ze zelfs naar haar te fluiten. Hier voelde Amber zich heel oncomfortabel bij”, vertelt Kevin.

Beleefd

Daarop vroeg Amber aan Kevin of hij er iets van kon zeggen. “Dus ik liep naar de groep jongens toe en vroeg hen beleefd om niet meer zulke opmerkingen over mijn vrouw te maken”, vertelt de man. Hier gaven de jongens echter geen gehoor aan. “Ze lachten me uit en maakten nog wat nare opmerkingen. Dus ik liep terug naar mijn vrouw en zei dat we beter ergens anders heen konden gaan als ze zich niet fijn voelde bij die jongens.”

Geen veilig gevoel

Hierop stapten Kevin en Amber weer in de auto, maar daarmee was het probleem nog niet opgelost. “Mijn vrouw was boos op mij. Ze zei dat ik niet agressief genoeg was tegen die jongens. Ze vond dat ik de jongens duidelijk moest vertellen te stoppen met die opmerkingen, in plaats van het ze aardig te vragen”, vertelt Kevin. “Ik legde haar uit dat ik het aardig vroeg, omdat het een grote groep lawaaierige jongens was. Als ik agressief had gedaan, was het alleen maar erger geëindigd.” Kevin kan echter op weinig begrip rekenen van zijn vrouw. “Amber zei dat ik haar geen veilig gevoel had gegeven. Dit deed behoorlijk veel pijn, want geen enkele man wil dat natuurlijk van zijn vrouw horen”, aldus de man.

Bloot gekleed

Hierop zei Kevin tegen zijn vrouw dat als ze zich veilig wilde voelen en geen ongewenste aandacht wilde, dat ze dan niet zo’n onthullende outfit aan had moeten trekken. “Amber keek me aan en zei dat ze niet kon geloven dat ik dat net had gezegd. Ik vertelde haar dat ik het niet op die manier bedoelde, maar dat geloofde zij niet”, vertelt Kevin. De man weet nu niet zo goed wat hij moet doen. Moet hij zijn excuses aanbieden voor wat hij heeft gezegd? Wat zou jij hem willen aanraden?

*Kevin en Amber zijn niet de echte namen van de man en vrouw. De man doet zijn verhaal op het forum onder de naam AwayAirA.

Lees ook: ‘Mijn man wil dat ik nooit meer een relatie neem als hij overlijdt’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Joshua Rawson-Harris