Vrouw met vliegangst: ‘Vlak voor vertrek ging iemand op ‘mijn’ extra stoel zitten’

vliegangst

Zo’n onverwachte actie zorgt voor veel paniek bij iemand met vliegangst

Noor* heeft enorme vliegangst. Toch moest ze onlangs voor haar werk een vlucht maken. Uit voorzorg had de vrouw een extra stoel gereserveerd, zodat ze wat meer ruimte had. Toen er vlak voor vertrek plotseling iemand anders op die stoel ging zitten, brak het angstzweet haar uit. 

Extra stoel gereserveerd 

“Mijn werkgever weet dat ik vliegangst heb. Toch moest ik onlangs een vlucht maken voor mijn werk”, begint Noor haar verhaal op het forum Reddit. “Mijn baas verontschuldigde zich dat hij me hiermee opzadelde, maar met de auto was deze reis helaas niet te doen.” Noors werkgever betaalde de reis, maar ze besloot zelf een extra stoel naast die van haar te reserveren. “Uit voorzorg”, vertelt de vrouw. “Het is niet dat ik niet in de stoel pas of iets dergelijks, ik ben gewoon heel angstig. Ik vind het een fijn idee dat er op zijn minst een stoel tussen mij en de volgende persoon zit, voor het geval ik moet overgeven of in paniek raak.”

Van plaats wisselen 

Noor haar plaatsen waren in een rij met drie stoelen, waarvan zij degene bij het gangpad en de middelste had gereserveerd. Eenmaal in het vliegtuig ging het echter niet zoals de vrouw had verwacht. “Iedereen was van plek aan het wisselen, het was er heel onrustig”, vertelt ze. “Ik snap er niks van, blijkbaar kunnen mensen gewoon gaan zitten waar ze willen. De stewards zeiden er ook niks van.” Noor had plaatsgenomen op de stoel aan het gangpad, de stoel in het midden was leeg en bij het raam zat een tienermeisje. “Net voordat we begonnen te taxiën, ging een vrouw van middelbare leeftijd zomaar op de middelste stoel zitten.” 

Plek ingenomen 

De vrouw raakte enigszins in paniek omdat ‘haar’ plek werd ingenomen door een onbekende vrouw én het vliegtuig op het punt van vertrekken stond. “Ik vertelde de vrouw meteen dat ik die stoel had gereserveerd en ze reageerde heel attent. Ze vertelde me dat ze graag naast haar dochter wilde zitten. Terwijl ze dat zei wees ze herhaaldelijk naar haar dochter, alsof ik haar die plek dan niet zou durven ontnemen”, aldus Noor. Omdat de moeder in kwestie niet van haar stoel leek te komen, zei de vrouw dat ze er een steward bij zou halen als ze niet snel zou vertrekken. 

Daad bij het woord 

“Helaas was ze niet onder de indruk van mijn ‘dreigement’, dus ik voegde daad bij het woord en riep een steward. Hij vroeg de vrouw beleefd om te verhuizen, wat ze deed, maar niet voordat ze me — net iets te hard — een ‘eikel’ noemde.”, besluit Noor haar verhaal. Veel mensen keken inmiddels naar wat zich allemaal afspeelde in de betreffende rij, waardoor Noor zich nu een beetje rot voelt over de situatie. Had ze de stoel gewoon moeten opgeven of zat de vrouw daar inderdaad onterecht? 

*Noor is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam u/BeautifulChemist6017.

Lees ook: Moeder in spe: ‘Mijn man kan niet accepteren dat we een dochter krijgen’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash