Vrouw voelt zich bespioneerd: ‘Heeft mijn vriend er iets mee te maken?’

stemmen

‘Ik vertelde hem wat ik had gehoord en hij zei dat ik me druk maakte om niks’

Sinds kort voelt Martha* (30) zich niet meer veilig in haar eigen huis. Ze hoort zowel overdag als ’s nachts fluisterende stemmen. Als ze er met haar vriend over praat, verklaart hij haar voor gek. Ze heeft het vermoeden dat hij er iets mee te maken heeft. Op Reddit vraagt ze lezers om hulp. 

Stress om niks?

“Ik weet dat het raar klinkt, maar luister”, begint Martha haar verhaal. “Ik word steeds banger en banger. Het begon ongeveer een maand geleden. Ik hoorde thuis soms ineens twee vrouwenstemmen tegen elkaar fluisteren. Soms was het gemompel, maar ik heb ook een keer om twee uur ’s nachts een stem gehoord die vertelde wat haar e-mailadres en telefoonnummer waren. Ik ben het bed uitgeklommen en naar de garage gelopen, waar de stemmen vandaan leken te komen. Daar kwam ik mijn vriend Mark tegen. Ik vertelde hem wat ik had gehoord en hij zei dat ik me druk maakte om niks.”

De aanhouder wint

Martha gaf de strijd niet. “Sinds die tijd heb ik Mark meerdere keren verteld dat ik fluisterende stemmen in huis hoorde. Hij wordt telkens boos en zegt dat ik dingen hoor die er niet zijn. Een belangrijk detail om te vermelden, is dat ik nog nooit eerder zoiets als dit heb meegemaakt. Ik probeerde mezelf eerst te kalmeren door te denken dat het de wind was. Ik was toch niet gek? Een week lang hoorde ik niks en ik was het bijna vergeten.” Ze vermeldt nog iets opvallends: “In de tussentijd werd Mark gearresteerd, omdat hij in proeftijd zat na een strafbaar feit en weer de fout in was gegaan. Hij moest dertig dagen de cel in.”

Niemand gelooft haar

“Sinds Mark weg is, hoor ik de fluisterende stemmen voortdurend”, schrijft Martha. “Vooral ’s nachts zijn ze sterk aanwezig. Het is nog steeds vooral gemompel, het geluid van twee fluisterende mensen in de verte. Mark mag me soms bellen en ik heb hem weer over de stemmen verteld. Hij raakte opnieuw van streek en gisteren verbrak hij zelfs de verbinding. Hoewel hij maar blijft zeggen dat het onzin is, weet ik zeker dat ik hoor wat ik hoor. Ik heb de politie nog niet durven bellen, omdat ik bang ben dat ze me voor gek verklaren. Ik heb wel geprobeerd om er met mijn moeder over te praten, maar ook zij gelooft me niet.”

Vermoedens en vaagheid

Er lijkt dus niet echt een verklaring te zijn, maar Martha heeft wel een idee. “Voordat Mark naar de gevangenis ging, had ik het vermoeden dat hij vreemdging. Ik ga er niet te diep op in, maar er waren verschillende aanleidingen om dat te denken. Het zorgt ervoor dat ik liever niet alleen thuis ben.” Het wordt alleen maar vager en vager voor haar. “Ik hoor de stemmen ook nergens anders dan in mijn eigen huis en ik snap er niks meer van. Een camera ophangen heeft denk ik niet zoveel nut, omdat de zachte stemmen dan niet worden geregistreerd. Ik denk ook niet dat er mensen bij mijn huis staan op het moment dat ik de stemmen hoor. Ik voel me machteloos en huil er elke dag om.”

Nergens meer veilig

“De gedachte dat Mark er misschien iets mee te maken heeft, maakt me erg bang. We zijn al negen jaar bij elkaar en hebben kinderen samen. De enige link die ik kan leggen, is dat hij vreemdgaat en dat het daar iets mee te maken heeft. Toen ik hem daarmee confronteerde, gaf hij me een slecht gevoel. Hij vroeg of ik echt zo negatief over hem dacht”, schrijft Martha. Ze is de wanhoop nabij. “Ik wil de fluistergeluiden graag opnemen, maar ik ben bang dat er op de opnames niks te horen is. Ik weet echt honderd procent zeker dat ik niet gek ben. Inmiddels voel ik me niet meer veilig in m’n eigen huis. Weet iemand wat ik moet doen?” Wat zou jij Martha aanraden?

*De namen in dit verhaal zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam throwaway886944379.

Lees ook: ‘Mijn verloofde vertelde me ineens dat hij polyamoreus is’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Carolina Heza