Vrouwen laten momenteel massaal deze tatoeage zetten om krachtige reden

tatoeage

De tattoo van zangers Lady Gaga siert momenteel menig vrouwenlichaam om krachtige reden

Het nieuws over vrouwen en mannen die slachtoffer zijn geweest van seksueel geweld blijft zich maar opstapelen. Het ene na het andere slachtoffer durft de dappere stap te maken om naar buiten te treden en zijn of haar verhaal te doen. Maar dat is niet het enige wat ze doen. Momenteel nemen vrouwen massaal dezelfde tatoeage als Lady Gaga om zich te verenigen met elkaar.

Slachtoffers verenigen zich met deze tatoeage. 

Misbruik
Regisseur Harvey Weinstein en House of Cards-acteur Kevin Spacey zijn de mannen die momenteel verguisd worden vanwege het misbruiken van tientallen mannen en vrouwen. Nadat van eerstgenoemde bekend werd dat hij vrouwen had misbruikt, werd de hashtag #MeToo trending. Duizenden mannen en vrouwen bekenden ooit het slachtoffer te zijn geweest. Tig van deze slachtoffers hebben nu dezelfde tatoeage als Lady Gaga op hun lichaam laten vereeuwigen.

Lady Gaga
Tijdens de Academy Awards in 2016 trad Lady Gaga op met haar nummer ‘Till it happens to you, een nummer dat ging over seksueel misbruik. Vijftig slachtoffers van misbruik stonden bij haar op het podium tijdens het optreden. Deze mensen en Lady Gaga hadden eerder besloten om gezamenlijk een tatoeage te laten zetten om die pijnlijke ervaring van het misbruik om te zetten in iets krachtigs. Daad werd bij woord gevoegd en Lady Gaga en de ‘overlevenden’ lieten de tattoo zetten.

Misbruikt
Dit jaar kwam naar aanleiding van de hashtag #MeToo naar buiten dat ook Lady Gaga zelf het slachtoffer is geweest. “Ik ben ook misbruikt en ik weet wat voor effect dit op je heeft. Het kan verschrikkelijk zijn om ’s ochtends wakker te worden en jezelf onveilig te voelen in je eigen lichaam.” De zangeres bekent dat de tattoo die ze destijds liet zetten haar helpt om zich sterker te voelen. Dit is dan ook de reden waarom veel vrouwen die hetzelfde hebben meegemaakt de ‘Rose Unity Survivor Tattoo’ laten zetten. Respect! 

Bron: Metro | Beeld: Instagram