Eindelijk bewijs: vrouwen rijden beter dan mannen!

auto vrouwen rijden

Vrouwen geloven alleen nog niet in hun eigen kunsten…

Stiekem wisten we dit natuurlijk allang, maar ja… het bewijs bleef nog even uit. Gelukkig heeft autoverhuurbedrijf Sunny Cars een onderzoek gedaan en wat blijkt? Vrouwen zijn betere chauffeurs dan mannen!

Steek die maar in je zak, ladies!

Voorzichtiger

De reden dat vrouwen beter zijn achter het stuur ligt vooral aan het feit dat ze een stuk voorzichtiger zijn en vooral heel veel -echt heel veel- minder boetes krijgen dan mannen. Als je dus veilig van A naar B wilt komen kun je dus veel beter naast een vrouw gaan zitten.

Onder invloed

Volgens Sunny Cars stappen vrouwen ook bewuster achter het stuur. 83 procent van de mensen die betrapt worden op rijden onder invloed van drank is man en bij drugs is dat zelfs 94(!) procent. Daarbij rijden mannen ook vaker zonder rijbewijs en overtreden ze veruit de minste regels.

Zelfverzekerd

Grappig feitje is dat vrouwen wel veel minder vertrouwen hebben in hun eigen kunnen. Slechts 39 procent is ervan overtuigd dat ze beter inparkeren dan mannen en maar 18 procent ziet zichzelf als een betere bestuurder. We mogen dus best een beetje zelfverzekerder worden!

Lees ook: Huh?! Dit bekende koppel komen Nederlanders het liefste tegen in de sauna

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: pxhere