Waar of niet waar: vrouwen verkiezen hun huisdier boven hun partner

huisdier

Hoe hoog staat jouw huisdier op de prioriteitenlijst?

In hoeverre vinden wij vrouwen ons huisdier belangrijker dan al het andere? Die liefde gaat een stuk verder dan je zou denken. We zijn zelfs bereid om al het andere weg te strepen als we ons harige vriendje daarmee een plezier kunnen doen. 

We verkiezen ze zelfs boven een partner.

Minder salaris

Toegegeven; hier op de redactie hebben we een scala aan huisdieren en als we ze mee konden nemen zouden we dat doen. Wij blijken hierin niet alleen te staan. Uit Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat we genoegen zouden nemen met minder salaris als dat zou betekenen dat we ons persoonlijke knuffeltje mee mochten nemen naar het kantoor. Een op de vijf zou zelfs genoegen nemen met een verlaging van twintig procent.

Partnerkeuze

Als salaris ons blijkbaar niet uitmaakt, hoe zit het dan met partnerkeuze? Als de liefde van ons leven het niet kan vinden met ons huisdier dan zijn we geneigd om hem snel buiten de deur te zetten. Wanneer diezelfde partner het niet zou kunnen vinden met de familie zou dat een stuk minder problemen geven. Ondanks dat we onze huisdieren soms diverse verwensingen naar hun kop slingeren als ze om half zes besluiten dat ze aandacht en eten willen, staan ze dus wel met stip bovenaan ons prioriteitenlijstje.

Lees ook: Pas op! Veel vrouwen hebben een burn-out zonder dat ze het doorhebben

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Viva | Beeld: pxhere