WAT?! Deze Grease-theorie beweert dat Sandy de hele film lang dood was

De gebeurtenissen in de film zouden een hallucinatie van Sandy zijn

Zo vrolijk en swingend als de film Grease was worden ze tegenwoordig niet meer gemaakt. Een mierzoete happy ending in combinatie met de meest zwierende liedjes, heerlijk. Of is de musicalfilm toch wat duisterder dan we dachten? Deze hints wijzen er namelijk op dat lieve, brave Sandy bijna de hele film lang dood is.

Of je nu houdt van Grease of niet, bijna iedereen heeft de hitfilm met John Travolta en Olivia Newton-John weleens gezien. Maar de familiefilm is volgens deze theorie toch wat duisterder dan we dachten. Een gebruiker van het platform Reddit beweert dat Sandy tijdens het verhaal dood was, of in ieder geval stervende was én heeft theorieën waarmee hij dat wil bewijzen.

Summer Nights
Het begint met het nummer Summer Nights dat wordt gezonden. Grease-kenners weten dat Danny en Olivia elkaar ontmoeten op het strand tijdens vakantie. Tijdens Summer Nights zingt Danny Zuko “I saved her life, she nearly drowned”. Oftewel: Ik redde haar leven, ze verdronk bijna. Maar volgens de theorie redde Danny haar niet, maar verdronk die arme Sandy in het water. Wanneer Danny Sandy vasthoudt op het strand, hoor je Sandy bovendien aan Danny vragen: “Is this the end?”. Alles wat je in de film ziet na hun ontmoeting in het strand, zou de droom zijn van Sandy die in coma lag. En de film wordt steeds dromeriger.

Sandra Dee
Later in de film horen we het nummer over Sandra Dee en hierin zit ook weer een hint. Met Sandra Dee zouden ze namelijk Sandy bedoelen. De laatste zin van het liedje voorspelt niet veel goeds want die luidt: “Goodbye to Sandra Dee”.

Sluitscène
Deze is je vast weleens opgevallen: aan het einde van de film zitten Danny en Sandy samen in de auto en rijden ze… de lucht in! Beetje vreemd, maar oké. We vonden het wel prima. Maar volgens de Reddit-gebruiker wijst dit erop dat Sandy haar tijd echt is gekomen en dat ze naar de hemel gaat…

Nóg heftigere theorie
Vond je bovenstaand al redelijk duister? Dan ga je deze theorie niet leuk vinden. Een andere fan beweert namelijk dat niet alleen Sandy, maar ook Danny het leven heeft gelaten op het strand. Hij zou zijn verdronken terwijl hij Sandy probeerde te redden uit het koude water… Nou ja, wij houden het er graag op dat beiden gewoon leefden tijdens de film!

Verder lezen? Bekijk dan ook:

Dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest

Bron: The Sun | Beeld: Videostill YouTube