Wauw! Dít is waarom olijfolie voortaan jouw make-upremover is

olijfolie

Waar olijfolie allemaal goed voor is

Een fles olijfolie staat bij iedereen wel in de keukenkast. Meestal gebruiken we het om te koken, maar wist je dat je er veel meer mee kunt doen? Zo is het product ideaal om je make-up te verwijderen en je huid meteen te verzorgen.

Olijfolie is een goede huidverzorging

Make-upremover
Het klinkt een beetje gek, maar olijfolie is een wondermiddel voor het verwijderen van je make-up. De olie is rijk aan vitamines, mineralen en natuurlijke vetten die de huid verzorgen.
 De olie is ook nog eens rijk aan antioxidanten waardoor het veroudering van de huid tegengaat en de huid reinigt. Daarnaast is het ook nog eens een stuk goedkoper dan de meeste verzorgingsmiddelen. Doe wat van de olie op een wattenschijfje en wrijf hiermee over de make-up. Binnen een handomdraai is je huid make-upvrij.

Nachtcrème
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, krijg je geen vette huid wanneer je wat olijfolie op je gezicht smeert. Olijfolie is een natuurlijk product dat supersnel wordt opgenomen door je poriën en heel verzorgend is. Het is dus een ideale nachtcrème. Doe een beetje olie op je gezicht voor het slapengaan en je wordt de volgende ochtend wakker met een zijdezachte huid.

Lees ook: deze sporten kun je het beste doen voor een strak en gezond lijf

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Beauty and Tips | Beeld: Smart Cookie