Ontbijten in de tuin? Dit is de weersvoorspelling voor het paasweekend

weersvoorspelling paasweekend

Hier worden we heel blij van!

Liefhebbers van een zonnestraal hier en daar kunnen het aankomende weekend hun hart ophalen. De weersvoorspellingen voor het paasweekend zien er namelijk fantastisch uit. Wat dit zoal betekent? Een strak blauwe lucht, op sommige plaatsen meer dan 24 graden en een enorm krachtige zon. Dat wordt ontbijten in de tuin!

Goed smeren

Heb je een tuin, balkon of deuren die je open kunt slaan? Grote kans dat je een aantal zonnestralen meepakt om dat witte kleurtje te doen verdwijnen. Smeer je echter wel goed in. Weeronline legt uit dat er in het aankomende weekend sprake is van zonkracht 4 en 5. Dit betekent dat je huid al in 20 tot 40 minuten kan verbranden – vooral tussen 13.00 en 15.00 uur. Opletten, dus!

Goed vol te houden

Veel mensen denken dat je alleen op een bloedhete zomerdag kunt verkleuren, maar niets is minder waar. Zonkracht hangt namelijk niet van temperatuur af. De koele dagen met veel zon zijn juist gevaarlijk, aangezien je het langer volhoudt in de zon. “De zonkracht is afhankelijk van de hoeveelheid ozon hoog in de atmosfeer. Wanneer de ozonlaag dun is, bereikt meer schadelijke UV-straling het aardoppervlak en verbrand je sneller”, aldus Weeronline. 

Weersvoorspelling

Of je de komende dagen in je korte broek of t-shirt in de tuin kunt zitten? Volgens Weeronline moet dit lukken, zelfs in de schaduw. De temperaturen lopen in het zuiden op tot 24 graden en alleen op de Waddeneilanden kan de temperatuur iets frisser aanvoelen. Vanaf tweede paasdag zullen de temperaturen dalen. Op deze dag zal het gemiddeld 12 tot 14 graden worden. Echter is dit van korte duur, aangezien we vanaf volgende week woensdag weer genieten van het zonnige lenteweer.

Lees ook: Zo verbloem je je grijze haren zonder een bezoek aan de kapper

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash