WhatsApp komt binnenkort met een nieuwe functie en het is best creepy

WhatsApp

We weten niet of we hier wel zo blij mee zijn

Als je met de tijd mee wilt gaan, moet je vernieuwen. WhatsApp lijkt dit als geen ander te snappen en maakte een tijd geleden bekend dat het binnenkort mogelijk is om berichten in te trekken. Ook bracht de berichtenservice naar buiten dat ze werkt aan de mogelijkheid om te groepsbellen, maar daar houdt het niet op. Er komt nog een nieuwe functie aan.

Stalken via WhatsApp gaat nu echt een ding worden.

Locatie delen
De chatdienst WhatsApp heeft te kennen gegeven dat je binnenkort locatie kunt delen. Ja, dat kon inderdaad al, maar er gebeurt meer dan alleen het delen van de locatie wanneer je deze functie aanklikt. De update zal er namelijk voor zorgen dat je die persoon dan ook kunt vólgen.

Handig of creepy?
Aan de ene kant is het heel handig dat je overbezorgde moeder of partner kan zien waar je uithangt, maar aan de andere kant is het ook wel een beetje een enge gedachte dat iedereen aan wie jij je locatie hebt doorgegeven je vanaf dat moment kan volgen.

Zo werkt het
Volgens The Next Web kun je binnenkort op Share Live Location klikken wanneer je met je vrienden whatsappt. Daarna kun je -gelukkig- aangeven hoe lang jij je locatie met diegene wilt delen. Zodra je dit hebt gedaan verschijnt een kaartje in de app en daarop is jouw locatie te volgen.

Lees ook: Dankzij deze kledingtrucjes lijk je een stuk langer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Pixabay