Wijn: het is volgens deze 100-jarige vrouw dé manier om oud te worden

Schenk dus nog maar een glaasje in

De een drinkt het om het weekend in te luiden en de ander nipt eraan tijdens het eten, maar deze honderdjarige dame drinkt het om andere redenen: het is namelijk haar geheim voor haar lange leven.

Proost!

Honderdste verjaardag

Net zoals vele anderen drinkt Florence Bearse voornamelijk wijn omdat ze het heerlijk vindt, maar daarnaast is het volgens de bejaarde vrouw ook nog eens het recept voor een lang leven. Florence kan het weten: ze vierde onlangs haar honderdste verjaardag in het Amerikaanse Bangor in de staat Maine.

Liefde voor wijn

Lang niet iedereen tikt de negentig jaar aan, laat staan de honderd. Het is nogal iets bijzonders en daarom vroeg het tv-station WLBZ naar het geheim van de dame. Haar antwoord: wijn. “Ik hou van wijn, neem het alsjeblieft niet van me af”, grapt Florence.

Grappen

Samen met haar vrienden en familie vierde Florence haar verjaardag, met de hele mikmak. Cadeautjes, taart, ballonnen en – natuurlijk – haar geliefde fles wijn. Naast het feit dat ze de honderd heeft gehaald, is ze ook nog altijd haar kinderlijke enthousiasme niet verloren. Zo maakt de vrouw de ene grap naar de andere en trekt ze nog altijd gekke gezichten.

Lees ook: Slecht geslapen? Eet een stukje chocolade!

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: WLBZ | Beeld: Videostil