Wil je graag meer volume in je haar? Met déze tips gaat dat zeker lukken!

foutjes

Nooit meer slap en futloos haar

De droom van elke vrouw: haar dat elke dag perfect en vol volume zit. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een volle coupe en moeten we het heft in eigen handen nemen. Met deze handige tips is het voortaan waarschijnlijk wel iets makkelijker om meer volume in je haar te krijgen.

Voor elke vrouw is het mogelijk om veel volume in het haar te creëren.

Tijdens het wassen
Vaak lijkt het of ons haar na het wassen helemaal slap en futloos is. Door een paar kleine aanpassingen te doen in je dagelijkse routine, zorg je er al voor dat je haar na het wassen heel wat meer volume heeft. Om te beginnen is het verstandig om je haar niet te vaak te wassen. Natuurlijk wil je geen vette coupe, maar juist wanneer je haar wat ‘vettiger’ is, creëer je meer volume. Gebruik dan bij het wassen ook niet te veel conditioner. Je haar wordt er dan wel zacht van maar je zal merken dat je haar na het drogen slap op je hoofd hangt. Doe in plaats daarvan alleen wat conditioner in de punten van je haar.

Na het wassen
Om meer volume in je haar te krijgen helpen volumesprays, -mousses of -serums erg goed. Zorg dat je haar na het douchen handdoekdroog is en kneed wat van het volume haarproduct in de punten en in de aanzet van het haar. Het is verleidelijk om gelijk hierna je natte haren te föhnen, maar wacht hier nog even mee. Je creëert pas extra volume als je je haar pas föhn wanneer het bijna droog is. Door de laatste minuut van de droogsessie met de föhn af te sluiten met koude lucht, sluiten je haarschubben en krijg je ook meer volume in je haar.

Tussentijds
Om tussen de wasbeurten door je haar toch net wat meer volume te geven is droogshampoo dé oplossing. Dit is hoe je droogshampoo het beste kan gebruiken. Je zal merken dat je haar minder vet is én weer enorm veel volume heeft!

Lees ook: Zelf je haar knippen? Zó doe je dat!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash