De witte wijn vergeten koud te zetten? Zó heb je ‘m binnen een kwartiertje gekoeld!

witte wijn

Binnen no-time staat je flesje witte wijn gekoeld op tafel!

Het zal je maar gebeuren tijdens de drukke kerstdagen: iedereen zit aan tafel, de rode wijn staat natuurlijk al klaar, alleen zijn er ook een paar liefhebbers van witte wijn. Wanneer je in de koelkast kijkt en je ziet dat je vergeten bent de witte wijn in de koelkast te zetten, zakt de moed je in de schoenen. 

Gelukkig is er een heel gemakkelijke truc om de witte wijn binnen een kwartiertje gekoeld op tafel te hebben staan!

Keukenpapier
Als je een fles witte wijn goed gekoeld wil hebben, moet je deze zeker wel een paar uur in de koelkast laten staan. En met de stressvolle kerstdagen hebben we daar natuurlijk nét even geen tijd en geduld voor. Hoe je snel en gemakkelijk je fles witte wijn kan koelen? Simpel, want het enige dat je nodig hebt is een vel keukenpapier, wat water en de vriezer.

Dit moet je doen
Trek twee vellen keukenpapier van de rol af. Zorg dat deze twee vellen nog aan elkaar zitten en dompel deze onder in een bakje met water. Wikkel vervolgens het keukenpapier om de fles wijn en leg op deze manier de fles een kwartiertje in de vriezer. Et voilà! De fles wijn zal nu perfect gekoeld zijn en klaar om geserveerd te worden!

Lees ook: Wist jij dit al? Wijn moet je áltijd op deze manier bewaren!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels