Dít worden de geliefdste babynamen van 2018


Vind jij het leuke namen?

Het kiezen van een naam voor je ongeboren kindje is geen makkelijke taak. Allereerst kan het al een behoorlijke strijd zijn om het met je partner eens te worden over een leuke naam. Daarnaast kom je er ook nog eens achter dat je een heleboel mensen eigenlijk niet aardig vindt. Je laat je zoon immers niet door het leven gaan met de naam Thijs als die irritante buurman van vroeger deze naam ook heeft. Wil je (alvast) inspiratie opdoen voor een leuke naam voor je kleintje? Wellicht heb je dan wat aan dit onderzoekje.

Deze namen kiezen ouders in 2018 het meest voor hun pasgeboren kleintje.

Populairste babynamen
Ikbenzwanger.com en NaamWijzer.nl sloegen de handen ineen om te onderzoeken welke babynamen in 2018 waarschijnlijk het populairst worden. De medewerkers gingen na welke namen in 2017 het meeste werden gezocht. Op basis van deze gegevens konden ze voorspellen welke namen in 2018 het populairst worden. Dit jaar wordt de naam Juna voor meisjes waarschijnlijk het populairst en onder jongens wordt het de naam Finn.

Korte namen
Ook bleek uit het onderzoek dat veel ouders in spe een korte naam verkiezen boven een lange naam voor jongens. De namen Senn, Sven, Otis, Luuk en Kyan gaan het dit jaar erg goed doen. Hoewel de naam Juna waarschijnlijk het populairst wordt voor meisjes, zullen we de meisjesnamen Vaiana, Soof, Elin, Yara en Nora dit jaar ook vaak horen.

Lees ook: Hoe origineel is jouw voornaam? Via déze zoekmachine weet je precies hoevaak je naam voorkomt!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels