Aha: hiervoor dient dat kleine zakje in je spijkerbroek!

Het mini-zakje lijkt niet erg nuttig, maar er zit wel degelijk een reden achter!

Je kent vast wel dat kleine, rechthoekige zakje op de voorkant van je spijkerbroek, van ongeveer drie vingers breed. Je vindt hem op elke jeans, maar er lijkt vrij weinig in te passen. Een lipstick is al te groot, laat staan dat je er je sleutels in zou kunnen opbergen. Hoewel het minizakje vrij nutteloos lijkt, is hij zeker niet voor de sier. Wij vertellen je precies waarvoor het zakje nu eigenlijk dient!

Heb jij je ooit afgevraagd wat het nut is van het mini-zakje op je spijkerbroek?

Horloge

Het zakje is niet voor de sier, maar heeft wel degelijk een functie. Volgens internationaal spijkerbroekenmerk Levi’s is het zakje bedoeld om een horloge in te bewaren. Over de jaren heen is het mini-zakje ook wel bekend geworden onder de namen ‘condoomzakje’, ‘muntenzakje’ en ‘ticketzakje’. We hoeven vast niet uit te leggen waarom.

Werkbroek

Voordat de spijkerbroek wereldberoemd werd, droegen de mannen ze rond het jaar 1800 als werkbroeken. In die tijd had bijna iedereen een horloge bij zich. Dit waren zakhorloges die aan een ketting zaten. Om te voorkomen dat de horloges zouden breken in een jaszak, introduceerde Levi’s speciaal hiervoor het kleine zakje. Zo konden de horloges op een veilige manier opgeborgen worden. Mysterie opgelost! Hoewel het zakje vroeger dus erg praktisch was, heeft hij vandaag de dag geen functie meer. Nou ja, dan maar als decoratie op je favoriete jeans.

Lees ook: Hierom zijn de broekzakken van vrouwen kleiner dan die van mannen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Red, Independent | Beeld: Pixabay