Deze zelfgemaakte spiegel is een ware trend op Instagram

spiegel hit trend ware Instagram

Je maakt dit hippe woonaccessoire gemakkelijk zelf

Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben we genoeg tijd om ons interieur eens flink onder handen te nemen. Niet alleen wordt er veel geshopt bij verschillende bouwmarkten, we gaan ook zelf aan de slag. Menig Instagrammer tovert zijn of haar huis om tot een Pinterest-waardig paleisje. Vooral een zelfgemaakte spiegel valt op tussen al deze interieurkiekjes. Goed nieuws: je maakt ‘m gemakkelijk zelf. 

Spiegel met isolatieschuim

Als we het hebben over een Pinterest-waardig interieur zal je niet snel denken aan isolatieschuim. Isolatieschuim klinkt als het grove geschud wat vooral bouwvakkers tijdens het bouwen van een huis zullen gebruiken. Toch gaat een spiegel, voorzien van een rand van isolatieschuim, heel het internet over. Je moet ervan houden, maar wij vinden het prachtig staan!

Hoe werkt het

Allereerst is het belangrijk om een spiegel aan te schaffen met een dikke rand. Tip: kijk ook eens in een kringloopwinkel. Uiteindelijk bedek je de hele rand van de spiegel, dus je hoeft de originele spiegel niet per se heel mooi te vinden. Vervolgens bedek je de complete rand met isolatieschuim. Zorg dat je de ondergrond afdekt en laat de boel minimaal een nacht drogen. Bekijk de uitgebreide uitleg in deze video.

Benieuwd hoe deze spiegel eruit ziet? Bekijk onderstaande foto’s:

 

Lees ook: Sweet Magnolias is dé nieuwe Netflixserie om lekker bij weg te zwijmelen

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash