Zes dingen die je absoluut niet moet doen als je te gast bent op een bruiloft

niet gast bruiloft

Deze zes dingen zijn echt not done…

Wanneer we worden uitgenodigd voor een bruiloft is dat een hele eer. Je hoort je als bruiloftsgast dan ook netjes te gedragen op een plechtige aangelegenheid als deze. Deze zes dingen kun je echt niet maken als je bruiloftsgast bent…

Deze zes dingen worden je niet in dank afgenomen.

1. Wit dragen

Wat je echt nooit, maar dan ook nooit moet doen, is wit dragen als bruiloftsgast. Draag je een witte jurk, dan is dat een enorme belediging naar de bruid toe. Nóg erger is een witte jurk dragen die lijkt op een trouwjurk. Probeer de bruid ook niet te overtreffen: het is haar dag en zij verdient het om in het middelpunt van de belangstelling te staan.

2. Je gevoelens uiten

Natuurlijk mag je gevoelens uiten, maar dan wel in de categorie van blijdschap voor het bruidspaar. Je geheime gevoelens uiten voor de bruid of de bruidegom is niet heel erg gepast. Houd wat je denkt dus lekker voor je: op de bruiloft, maar ook daarna.

3. Iemand meenemen die niet uitgenodigd is

Het bruidspaar heeft veel moeite gedaan voor het opstellen van de gastenlijst. Je wordt uitgenodigd omdat je belangrijk bent voor het bruidspaar en omdat ze graag willen dat jij bij hun belangrijke dag bent. Jij, en niet iemand anders. Neem daarom ook niet iemand mee die niet is uitgenodigd, dit is egoïstisch en niet leuk voor het bruidspaar.

4. Klagen over de kosten

Ja, we snappen het, bruiloften zijn duur. Je moet de reis betalen, meebetalen aan een vrijgezellenfeestje en moet het bruidspaar ook nog een cadeau geven. Maar, het bruidspaar heeft naar alle waarschijnlijkheid duizenden euro’s uitgegeven  om het de bruiloftsgasten naar de zin te maken. Klagen over wat het jou kost is dan ook een beetje lullig.

5. Namen vergeten

Ben jij een van de uitverkorenen die tijdens het diner het glas heft om een speech te geven? Vergeet de namen van de mensen over wie je speecht niet. Heel gênant.

6. Alle aandacht opeisen

Heel erg dronken worden, op de tafels gaan staan dansen of je eigen verloving of zwangerschap aankondigen: alles wat de aandacht op jou richt in plaats van op het bruidspaar is not done. Het is niet jouw moment: laat de bruid en de bruidegom van hun grote dag genieten.

Lees ook: Zo bespaar je geld op je bruiloft zonder dat je gasten het doorhebben

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Reddit | Beeld: Pexels