Dit zijn zes tekenen dat je beter een nieuwe baan kunt gaan zoeken!

Deze zes tekenen vertellen je dat je niet op je plek zit

Heb je een baan maar ga je er niet dagelijks met een enorme dosis enthousiasme naartoe? Dan hoef je niet meteen een nieuwe werkplek te zoeken, want dat is namelijk hartstikke normaal. Heb je echter last van deze zes tekenen, dan het zou het weleens tijd kunnen worden voor een nieuwe werkomgeving.

Hoe lang je ook al bij je huidige baan zit, als je deze tekenen opmerkt, kan het weleens tijd worden om als de wiedeweerga vacatures te zoeken!

1. Je bent niet meer productief
Als je niet meer op de goede plek zit dan is de kans groot dat je de hele week last hebt van een verminderde focus en minder productiviteit. En nee, dan bedoelen we niet alleen dat je minder productief bent om vier uur op vrijdagmiddag; je stelt de hele week veel uit, doet je werk op de automatische piloot en weigert ook maar een minuut over te werken.

2. Je wordt altijd ondergewaardeerd
Wanneer je nooit een compliment krijgt over je werk, jouw input nooit serieus wordt genomen en je capaciteiten niet worden benut, kun je beter je biezen pakken. Ook wanneer je niet meer wordt uitgenodigd voor vergaderingen kun je beter een baan zoeken waarin je wel wordt gewaardeerd.

3. Je praat liever niet over je baan
Schaam je je voor je baan en wil je er op feestjes en verjaardagen eigenlijk liever niet over praten, dan wordt het echt hoog tijd om een andere baan te zoeken. Een baan waar je wél vol trots over wilt vertellen en die wel bij je past.

4. Je loon wordt niet op tijd overgemaakt
Moet je iedere maand vragen naar je loon en word je met regelmaat overgeslagen bij de uitbetaling van het salaris? Dan verdient jouw baas je niet. Dit is een teken van onderwaardering; je hoort natuurlijk gewoon loon te krijgen aangezien je werk hebt verricht.

5. Je krijgt geen nieuwe uitdagingen
Werk je al een tijd in dezelfde functie en krijg je geen uitdagende projecten toegewezen? En is de (enige) kans op promotie aan je voorbij gegaan? Dan moet je afscheid nemen van je werkplek; het is natuurlijk wel de bedoeling dat je door blijft groeien en dat je in ieder geval zicht hebt op een eventuele promotie.

6. Je lichaam begint eronder te lijden
Vooral bij vrouwen begint een verkeerde baan ook lichamelijk zijn sporen achter te laten. Je kunt je moe en gestresst voelen en je kunt last krijgen van stijve schouders, rugpijn, buikpijn en aanhoudende hoofdpijn. Je lichaam geeft je duidelijke signalen dat er iets moet veranderen, negeer dit niet!

Lees ook: dit is de populairste trouwjurk ter wereld!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest! 

Bron: Women’s Health | Beeld: Pexels