Zie jij iets opmerkelijks aan deze oude foto? Toen wij het zagen kregen we kippenvel!

Hier krijg je echt de rillingen van…

Steeds vaker zien we foto’s op het internet opduiken waar iets niet aan klopt. Soms is het een hilarische fout, maar soms is het ook een beetje creepy. Op het eerste gezicht lijkt er niets griezelig aan de bovenstaande foto, maar als je beter kijkt krijg je de kriebels.

Het fotograferen van geesten was een populair tijdverdrijf onder pseudo-wetenschappers in de 19e eeuw. Het werd ‘ontdekt’ door de Britse William H. Mumler in 1860, die op een foto van zichzelf plots een ander persoon zag. Het was een zogenaamde ‘double exposure’ (een fotografische fout, red.) maar Mumler zag er wel markt in en verkocht het als toegang tot de paranormale wereld. Hij begon te werken als een medium en maakte foto’s van zijn nietsvermoedende klanten waar hij later het gezicht van een van hun geliefden in monteerde. Hij verdiende er goud geld mee voordat hij jaren later werd ontmaskerd als fraudeur.

Deze foto werd genomen in 1900. Op het plaatje is te zien dat vijftien vrouwen met de handen over elkaar zitten. Ze kijken allemaal recht in de camera. Ze staan voor een textielfabriek net buiten Belfast in Ierland en hebben werkkleding aan. Op het eerste gezicht lijkt er niets mis met de foto, maar als je wat beter kijkt, zie je toch wel iets opmerkelijks. We geven je een hint: kijk goed naar de vrouw op de tweede rij van onder, die het meest rechts zit. Als je goed kijkt, zie je dat er een hand op haar schouder ligt. Maar waar komt de hand vandaan? Alle vrouwen hebben de armen over elkaar geslagen, dus de hand kan niet van een van haar collega’s zijn. Het lijkt dan ook een hand te zijn waar geen lichaam aan vast zit… Wij vinden de foto een beetje griezelig! 

Bron en beeld: The Sun