Kleding gekrompen in de was? Zo krijgt je kledingstuk weer de oorspronkelijke maat!

kledingstuk
Begin niet meteen met vloeken

Wanneer je erachter komt dat je favoriete shirt is gekrompen in de was, heb je de neiging om het hele huis bij elkaar te foeteren. Helaas verandert dat niets aan de deprimerende situatie en heb je de neiging om je shirt in de prullenbak te deponeren. Gooi echter nog niets weg, want er is een heel simpel trucje om je shirt weer te krijgen zoals-ie was!

Met dit trucje is het zo gepiept!

Red je kleding
Voor wie is het nog meer herkenbaar? Je haalt een kledingstuk uit de wasmachine en je ziet vervolgens dat-ie alleen nog geschikt is voor een tienjarige. Briesend doe je daarom je beklag bij je partner, ook al weet je heus wel dat het niet zijn of haar schuld is. Zelfs de routiniers onder ons hebben het weleens meegemaakt dat hun kledingstuk is gekrompen. Gelukkig is er geen reden meer om bij de pakken neer te zitten wanneer je kledingstuk is ‘verpest’ want je kunt hem heel makkelijk weer in de oorspronkelijke maat krijgen!

Hoe werkt het?
Doe het kledingstuk in een teiltje met koud water en een goede hoeveelheid ijsklontjes. Hoe kouder, hoe beter. Giet een royale scheut conditioner in het teiltje en roer dit door het water. Laat het kledingstuk vervolgens weken. Hoeveel je waarvan nodig hebt? Gebruik ongeveer vijf liter ijskoud water en voeg daar 75 milliliter conditioner aan toe. Hang je kleding vervolgens aan de waslijn en je stuk wordt weer als vanouds!

Lees ook: iemands naam vergeten? Dankzij deze manier kom je er moeiteloos achter! 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron en beeld: Huffpost