Zo kun je ook tijdens warme nachten heerlijk slapen

warme-nachten

Met deze tips kun je makkelijker naar dromenland vertrekken

Veel mensen doen tijdens warme nachten geen oog dicht. Logisch ook, want je kunt je op een gegeven moment alleen nog maar focussen op hoe warm je het hebt. Wat kun je doen om ook tijdens nachten met hoge temperaturen lekker te kunnen slapen? Wij hebben een aantal tips voor je.

1. Twee ramen open zetten

Als je je ramen tijdens een warme dag de hele dag dichthoudt, zorg je ervoor dat er zo min mogelijk warmte je huis binnenkomt. ’s Avonds is het echter een goed idee om twee ramen tegen elkaar open te zetten. Daarmee creëer je een luchtstroom door je huis, die ervoor zorgt dat de temperatuur een beetje daalt.

2. Een lauwe douche nemen voor je gaat slapen

Het klinkt misschien vreemd, maar een lauwe douche zorgt ervoor dat je lichaam precies genoeg afkoelt om goed te kunnen slapen. Een koude douche is af te raden, omdat dat er juist voor zorgt dat je lichaam zichzelf gaat opwarmen. Ook een warme douche is geen goed plan, omdat je het daar sowieso alleen maar warmer van krijgt. De gulden middenweg dus!

3. Een teiltje en plantenspuit naast je bed zetten

Als de warmte je allemaal te veel wordt, is het handig om een teiltje of een plantenspuit met koud water naast je bed te hebben staan. Door je voeten even onder te dompelen of door wat water in je gezicht te spuiten, zorg je ervoor dat je goed kunt afkoelen. Extra tip: doe wat ijsklontjes in het teiltje of je plantenspuit, zodat je kunt genieten van extra koud water.

4. Bevroren flessen water voor de ventilator plaatsen

Een ventilator is onze beste vriend tijdens warme dagen en nachten. Door koude waterflessen (of een zak bevroren groenten) voor de ventilator te zetten, zorg je ervoor dat de lucht die het apparaat rondblaast kouder wordt. Zet de ventilator recht voor je bed en je zult zien dat de kamer rap afkoelt.

5. Wasgoed binnen laten drogen

Tijdens warme, zonnige dagen heb je waarschijnlijk de neiging om je was buiten te laten drogen. Toch is het voor de temperatuur in je huis een beter idee om je was binnen te laten opdrogen. Het zorgt ervoor dat je slaapkamer koeler en vochtiger blijft, wat je slaap op de lange termijn ten goede komt.

Lees ook: Dit is waarom je plotseling zwaarder kunt worden als het buiten warm is

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Unsplash, Felipe Prieto