Handig: zó train je je haar om minder snel vet te worden


Ja, het kan echt!

Je hebt je haar één dag niet gewassen en het is alweer huilen met de pet op. Terwijl je eerst nog pronkte met frisse, glanzende lokken heb je die verruild voor een vette haardos. Gelukkig kun je je haren als het ware leren om minder snel vet te worden.

Het is een fluitje van een cent. 

Less is more 
Als je te vaak onder de douche stapt om je manen te wassen met shampoo, wordt je haar sneller vet. Je haar blijft olie produceren waardoor het vet blijft. Als je je haar minder vaak wast, wordt het ook minder snel vet. Aan de hand van een stappenplan is het mogelijk om je haar minder snel vet te laten worden.

Stap voor stap

  • Dag 1: was je haar goed en doe je lokken eventueel in een vlecht of losse knot. Probeer zo min mogelijk aan je lokken te zitten, want daardoor wordt het sneller vet.
  • Dag 2: was je lokken niet. Spuit eventueel wat droogshampoo in je manen als je ongelukkig bent met je vette hairdo. Maar het is beter om dit niet te doen.
  • Dag 3: was je manen nog steeds niet en probeer geen droogshampoo te gebruiken. 
  • Dag 4: was je lokken niet met shampoo, maar eventueel alleen met wat warm water.
  • Dag 5: je mag je haar wassen. Doe vervolgens niet te veel haarproducten in je lokken. Herhaal dit schema een paar weken lang en je merkt dat je manen een stuk minder snel vet worden!

Als je na die weken wilt blijven profiteren van haar dat minder snel vet wordt, is het belangrijk om je lokken in de toekomst niet vaker dan drie keer per week te wassen. Bovendien merk je dat je haar ook nog eens gezonder wordt!

Lees ook: zo ziet de duurste donut ter wereld eruit!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: HLN | Beeld: Pixabay