Aha: zó vaak moet je je slaapkamer stofzuigen

slaapkamer stofzuigen

Dat hadden wij niet verwacht!

We weten allemaal dat een wekelijkse schoonmaak door het huis geen overbodige luxe is. Toch vergeten we soms hoe vaak we ons huis moeten stofzuigen, en dan met name hoe vaak we de slaapkamer moeten stofzuigen. Wij vertellen je daarom hoe vaak je dit eigenlijk zou moeten doen.

Houdt hier rekening mee

Hoe vaak je de slaapkamer moet stofzuigen hangt natuurlijk af van een aantal dingen. Wij zetten de belangrijkste alvast even voor je op een rijtje:

  • Allereerst hangt het ervan af met hoeveel mensen je in huis woont.
  • Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken of je laminaat of tapijt hebt.
  • Ook huisdieren hebben invloed op het stofzuigen van je slaapkamer.
  • Als laatste is astma of een allergie ook nog van invloed op hoe vaak jij moet stofzuigen.

Zo vaak moet je stofzuigen in je slaapkamer

Afijn, nu is natuurlijk de vraag: hoe vaak moet je eigenlijk je huis stofzuigen? Wanneer je tapijt in je slaapkamer hebt, moet je minstens een keer per week je slaapkamer stofzuigen, zo wordt geadviseerd. Vergeet daarbij ook niet om de ramen open te doen! En let op: tijdens het allergieseizoen is het verstandig om een slaapkamer met vloerbedekking zo’n twee keer per week stof te zuigen.

Ook wanneer er huisdieren op je slaapkamer komen, is het beter om je slaapkamer wat vaker te stofzuigen. Denk aan twee tot drie keer per week. Daarnaast is het ook belangrijk om je beddengoed op tijd te verschonen – minstens één keer per week. Op deze manier voorkom je veel huistoffmijt en andere allergenen.

Onder je bed stofzuigen

En dan is het natuurlijk ook nog de vraag hoe vaak je onder het bed moet stofzuigen. We weten immers allemaal dat onder het bed vaak stof ophoopt. Wellicht vergeten we het allemaal te doen, maar er wordt toch echt geadviseerd om ook onder je bed minstens een keer per week stof te zuigen. Doe jij dit al?

Lees ook: De vlag kan uit bij de familie Nagelkerke uit Een Huis Vol

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Adobe Stock