Zorgen maken om wat mensen van je denken? Op deze leeftijd stopt dat

leeftijd zorgen

Hoeveel geef jij nog om andermans mening?

We hebben natuurlijk allemaal weleens te maken met twijfels over wie we zijn en wat we doen in het leven. Helemaal in een tijd van social media en continue verbondenheid, is het makkelijk jezelf te verliezen in hoe anderen naar je kijken. Maar volgens een studie uit Engeland is er een leeftijd waarop die zorgen ophouden. 

Zorgen om niks?

Er zijn zoveel dingen om je zorgen over te maken. Het leven gaat immers niet altijd over rozen, en er is genoeg aan de hand in de wereld om je flink over op te winden. Maar voor veel mensen komt daar nog bij dat zij zich erg druk maken over wat anderen van hen denken. En dat is vaak ontzettend onnodig. Maar liefst 72 procent van de 2000 ondervraagden gaf aan een flink stuk gelukkiger te zijn zodra ze echt vrede hadden met wie ze waren.

Focus op jezelf

We houden gemiddeld rond ons 46e op met kniezen over wat anderen van ons denken. Dit kun je opbreken in verschillende eigenschappen. Zo duurt het gemiddeld tot je 35e voor je echt vrede hebt met je uiterlijk. Zo rond ons 37e zijn we dan tevreden met onze relaties, en rond ons 40e zijn we gelukkig met onze carrière. En ten slotte zijn we financieel pas gelukkig als we bijna vijftig zijn.

Geluk in jezelf

Uiteindelijk concludeert het onderzoek dat voor veel mensen het belangrijk is dat zij goed in hun vel zitten, en vooral dat mensen elkáár dat ook gunnen. Maar uiteindelijk duurt het dus bijna vijf decennia voor we echt ophouden met ons zorgen maken over andermans mening. En dat terwijl het geluk uiteindelijk in jezelf zit.

Lees ook: Wetenschappelijk bewezen: dit is de sleutel naar geluk

Bron: Metro.co.uk | Beeld: Unsplash