10 dingen die niet mogen ontbreken in je vluchttas

Hier had je waarschijnlijk nog niet aan gedacht

De één heeft hem halverwege haar zwangerschap al klaar staan, terwijl een ander het inpakken ervan zo lang mogelijk uitstelt: de vluchttas. Of je nou van plan bent om in het ziekenhuis of thuis te bevallen, het is goed om alvast alle spullen uit te zoeken die je nodig hebt. Een tandenborstel, wat tandpasta en een borstel had je vast zelf al wel bedacht. Maar ook deze tien dingen mogen niet ontbreken in je vluchttas.

1. Lippenbalsem 

Van al dat puffen kunnen je lippen behoorlijk droog en pijnlijk worden. Lippenbalsem is dus echt een must. 

2. Haarelastiekjes

Misschien wil jij er wel fabulous uitzien tijdens je bevalling met perfecte krullen, maar de praktijk leert toch vaak dat je tijdens het persen een natte, zweterige coupe krijgt. Je wil die plakkerige lokken dan waarschijnlijk zo snel mogelijk uit je gezicht hebben. Daarom mogen haarelastiekjes niet ontbreken in je vluchttas.

3. Een rietje

Het is belangrijk om goed te blijven drinken. Dit kan echter nogal lastig zijn als je hoogzwanger op een ziekenhuisbed ligt. Daarom is het handig om een rietje mee te nemen. Kies het liefst voor een herbruikbare. Die kun je makkelijk omspoelen en opnieuw gebruiken.

4. Ondergoed (dat je nooit meer wil zien)

Matchende setjes in een leuk kleurtje of printje zijn een echte no go voor na de bevalling. Koop het liefst een stuk of tien grote onderbroeken die je één keer gebruikt en daarna weggooit. Want geloof ons, die wil je niet weer zien.

5. Bodylotion zonder parfum

Als je in een ziekenhuis bevalt, kan de lucht erg warm en droog zijn. Je huid kan dan ook al snel erg droog aan gaan voelen. Het is daarom goed om een flinke fles bodylotion mee te nemen in je vluchttas. Het liefst eentje zonder parfum. Zo kun je zonder zorgen je pasgeboren baby tegen je lichaam aanhouden.

Benieuwd wat je nog meer moet inpakken? Je leest het op de volgende pagina.

Pagina 1/2