10 prachtige meisjesnamen die beginnen met een Z

En ook wat de namen betekenen

Bepaalde meisjesnamen zijn al jaren ontzettend populair. Emma, Lotte, Sanne, om maar enkele voorbeelden te noemen. Wil je voorkomen dat je dochter later met meerder naamgenoten in de klas zit? Overweeg dan een naam die begint met een Z. Mooi én uniek! 

Zelda

Je zou het niet denken, maar de naam Zelda is… Duits! De naam is afgeleid van het Duitse Griselda, wat ‘strijdster met de grijze haren’ betekent. De naam wordt dus sterk geassocieerd met kracht.

Zyra

Eentje die je niet vaak voorbij hoort komen: Zyra. Deze prachtige Moslimnaam betekent ‘Oosterse helderheid’ in het Arabisch. Een naam die net als Zelda voor kracht staat.

Zora

De naam Zora is misschien wel een van de populairste in dit rijtje. Aan het einde van de 19de eeuw was deze naam enorm populair, maar je hoort de Slavische naam – die ‘zonsopgang’ betekent – nog steeds.

Zaya

Niet alleen een mooie naam, maar ook een krachtige naam. Zaya betekent namelijk niets meer of minder dan ‘een vrouw die wint’.

Zaida

Op zoek naar een krachtige, coole en unieke naam? Overweeg dan Zaida (spreek je uit als Zah-ee-dah). Het betekent in het Arabisch ‘welvarend en gelukkig’.

Zephyr

Vele meisjesnamen die met een Z beginnen, eindigen met een A. Op zoek naar een echt stoere meisjesnaam? Dan zit je met Zephyr goed. Deze Griekse naam is ook geschikt voor jongens en betekent ‘Westerse wind’.

Zelena

Nog een Griekse naam die al enige tijd in trek is: Zelena. Het betekent ‘godin van de maan’.

Zamirah

Je hoort weleens van Samira, maar de Z aan het begin en de H op het einde maken de naam net wat stoerder. Het betekent ‘nachtegaal’ in het Hebreeuws.

Zylee

Waar de naam Zylee precies vandaan komt is onbekend, maar naar verluidt betekent het ‘gracieus en prachtig’.

Zenobia

De naam Zenobia is eentje uit de Griekse mythologie en betekent ‘kracht van Zeus’. Sterker wordt het daarmee bijna niet, want Zeus was de oppergod en hoofdbewoner van de berg Olympus.

Lees ook: Fan van Spaanse series en op zoek naar babynamen? Dit zijn leuke opties

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Pure Wow | Beeld: Pexels